HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜεγάλο μποτιλιάρισμα στον δρόμο Βόνιτσα- Λευκάδα λόγω των έργων για το Άκτιο-Αμβρακία (φωτο)

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον δρόμο Βόνιτσα- Λευκάδα λόγω των έργων για το Άκτιο-Αμβρακία (φωτο)

Με μεγάλη υπομονή θα πρέπει να είναι οπλισμένοι όσοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν σήμερα από περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας προς το νησί της Λευκάδας, αφού μετά τη Βόνιτσα και μέχρι τη γέφυρα, τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρά χιλιομέτρων.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή δεν αναμένεται να λυθεί άμεσα, αφού οφείλεται σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί στο σημείο, λόγω της συνέχισης των έργων στην περιοχή του κόμβου Κ3, για την κατασκευή οδικής σύνδεσης της περιοχής του Ακτίου με τον δυτικό άξονα Βορρά – Νότου (Άκτιο-Αμβρακία).

Στο 38,6 χλμ της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας Λευκάδας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται εναλλάξ στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και η κίνησή τους ρυθμίζεται με φωτεινό σηματοδότη, πράγμα που έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο σημείο, ενώ η ταλαιπωρία των οδηγών αναμένεται να συνεχιστεί για όλα τα Σαββατοκύριακα του φετινού καλοκαιριού, μιας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι 30/9.

Η σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση της αστυνομίας για την παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο σημείο ανέφερε ότι πρόκειται να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και τροχοφόρων, ωστόσο διερχόμενοι οδηγοί που επικοινώνησαν με το agriniopress.gr εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την τεράστια ταλαιπωρία που υφίστανται εν μέσω θέρους και την απορία τους για την απόφαση να εφαρμοστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περίοδο αιχμής για την περιοχή.

Θυμίζουμε ότι η κοινοπραξία «Ακτωρ» – Τέρνα μειοδότησε τελικά στον διαγωνισμό-σκούπα για την ολοκλήρωση του άξονα Ακτίου – Αμβρακίας και εφόσον η σύμβαση υπογραφεί στις αρχές του 2019, τότε το έργο –που πρωτοδημοπρατήθηκε το 2010 και παραμένει ημιτελές– θα παραδοθεί στα μέσα του 2021.

Στο σημείο έχει τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 9 και 10 του Κ.Ο.Κ. σήμανση με κατάλληλες πινακίδες – εμπόδια και με σημαιοφόρο προειδοποίησης εκτέλεσης έργου για την ημέρα και την νύχτα, καθώς και με φώτα ή αντανακλαστικά στοιχεία για την νύχτα, με μέριμνα της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. α/α (7) σχετική εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου.

Πηγή: www.agriniopress.gr

Προηγουμενο αρθρο
Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού Γενίου Θέαλος
Επομενο αρθρο
Ανανεώσεις συνεργασιών και μεταγραφές του Τηλυκράτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.