HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜεγανήσι: Απόδραση στον κρυμμένο παράδεισο του Ιονίου

Μεγανήσι: Απόδραση στον κρυμμένο παράδεισο του Ιονίου

Ο συγγραφέας Tom Yates, δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας House of Cards, μετά τις διακοπές του στο Μεγανήσι δήλωσε πως ένα από τα τρία πράγματα που θα ήθελε να κάνει εάν του έμενε μια μέρα ζωής είναι να πιει τη μπύρα του στο καφέ του Πέτρου στο Σπαρτοχώρι.

Πράγματι η καλύτερη στιγμή της ημέρας είναι το δειλινό σε αυτό το χωριό. Είναι ένα από τα τρία χωριά του Μεγανησιού, και βρίσκεται «σκαρφαλωμένο» στην κορυφή ενός λόφου. Είναι μια μεγάλη βεράντα, με θέα στη θάλασσα, στο Σκορπιό, στη Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία. Τα σπίτια του στοιβάζονται το ένα δίπλα στο άλλο, τα καλντερίμια είναι στενά και δαιδαλώδη.

6-horz

Το λιμανάκι του χωριού είναι τα Σπήλια. Από εκεί, ακολουθώντας το μονοπάτι με τα σκαλοπάτια θα αντικρύσετε ένα μεγάλο άνοιγμα που οδηγεί στην «σπηλιά του κύκλωπα», η οποία όμως δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί.

Οι ακτές στο νησί είναι με χοντρή άμμο ή βότσαλα. Το Πασουμάκι, τα Αμπελάκια, το Λιμονάρι, ο Αθερινός, τα Σπήλια, το Φανάρι, ο Αι-Γιάννης είναι μερικές από τις παραλίες που θα θυμάστε για πάντα. H θάλασσα του Αη-Γιάννη, όταν φυσήξει λίγο, για όσους κάνουν σερφινγκ είναι ιδανική επιλογή.

8-horz

Αξίζει…

– Να κάνετε με σκάφος μια μικρή κρουαζιέρα γύρω από το νησί για να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μυστικά του, τις άγνωστες ομορφιές του και τις ερημικές παραλίες του.

Στο νοτιοδυτικό του άκρο, τρεις σπηλιές, του Παπανικολή, του Γιοβάνη και του Δαίμονα, καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου και μύθων . Η σπηλιά του Παπανικολή, έχει βάθος 30 μέτρα και στο εσωτερικό της υπάρχει αμμουδιά. Λέγετε ότι εκεί ήταν κρυψώνα του υποβρυχίου Παπανικολής.
– Να ακολουθήσετε μια υπέροχη διαδρομή στα νότια του νησιού, στο ακρωτήρι Κεφάλι. Η θέα από εκεί κόβει την ανάσα, ενώ τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος κάνουν ακόμη πιο ερωτικό το τοπίο.

11-horz

Πηγή: www.politisonline.com

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: Η θάλασσα ξέβρασε 5 σάκους με πέντε κιλά χασίς!
Επομενο αρθρο
Χάλκινο μετάλλιο στην Κορίνα Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.