HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜετά από 3 χρόνια και 10 μέρες

Μετά από 3 χρόνια και 10 μέρες

Η φωτιά στη χωματερή της Λευκάδας συνεχίζει να καίει και σήμερα για δεύτερη μέρα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο καπνός έχει σκεπάσει το παραλιακό μέτωπο. Ευτυχώς για μια ακόμα μέρα, ο ευνοϊκός άνεμος θα διώξει τους καπνούς, στέλνοντας τους δυστυχώς, να «δηλητηριάσουν» τους από κει κατοίκους. Έχουν περάσει μόλις 3 χρόνια και 10 μέρες από την προηγουμένη μεγάλη φωτιά στο ίδιο σημείο.

Οι εμπειρία του 2012, αλλά και ότι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ενδεικτικά για τις μέρες που θ’ ακολουθήσουν. Η για ένα μήνα «οικοδέσποινα του πολιτισμού» Λευκάδα, μετά τους χορούς και τα πανηγύρια, αφού έστειλε τον πολιτισμό της στα πέρατα της οικουμένης, θα αναπνέει για πολλές μέρες ακόμα «δηλητήρια».

Όταν μετά τις βροχές κατά το Νοέμβρη μήνα, σταματήσει η έκλυση διοξινών από τη χωματερή, καλό θα ήταν να καθίσουμε όλοι μαζί, οι διοικούντες, όλος ο κόσμος, τα σωματεία –αν θέλουν να είναι πολιτιστικά και όχι απλώς χορευτικά- να συζητήσουμε και να ορίσουμε εκ νέου, τι ακριβώς είναι πολιτισμός. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να κοροϊδευόμαστε και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Οι φωτογραφίες του Σπύρου Δαλλού είναι σημερινές.

DCIM102MEDIADJI_0257.JPG

DCIM102MEDIADJI_0259.JPG

DCIM102MEDIADJI_0260.JPG

Προηγουμενο αρθρο
Δαμάζοντας τα Κύματα και τον Αέρα στις Παραλίες της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Αποκεφαλιστή στον Άγιο Πέτρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.