HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜε αύρα Μοντρεάλ και Λευκάδας η παρουσίαση της Κοντυλένιας στην Αθήνα

Με αύρα Μοντρεάλ και Λευκάδας η παρουσίαση της Κοντυλένιας στην Αθήνα

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υπαίθρια τελετή της υπογραφής του μυθιστορήματος «Η Κοντυλένια του Νησιού» (εκδόσεις Ωκεανός) καθώς στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειον συνέρρευσε πλήθος κόσμου στο περίπτερο του Ωκεανού προκειμένου να τιμήσουν την ομογενή συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη.

Εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας του Μοντρεάλ, δημοσιογράφοι αλλά και φίλοι της συγγραφέως από όλη την Ελλάδα παραβρέθηκαν την Κυριακή στο Ζάππειον για να δηλώσουν παρουσία στο εντυπωσιακό ταξίδι της Κοντυλένιας του Νησιού που ξεκίνησε τον Μάιο διαγράφοντας ανοδική πορεία.

Όπως δήλωσε η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη : «Είμαι πραγματικά συγκινημένη που βλέπω τόσο κόσμο από τη Λευκάδα, το Μοντρεάλ, την οικογένεια και τη δημοσιογραφική παρέα να βρίσκονται στο Ζάππειον για να μοιραστούν μαζί μου τη συγκίνηση της έκδοσης ενός μυθιστορήματος, που διατρέχει την ομορφιά μιας γυναίκας, τη Κοντυλένιας αλλά και την ομορφιά του νησιού μου, της Λευκάδας και του Μεγανησιού.

Τα συναισθήματα είναι άπειρα αλλά καθώς το μάτι αγκαλιάζει τους εκλεκτούς καλεσμένους μου, που με ακολουθούν σε όλη τη συγγραφική πορεία μου κάνοντας την μοναχική δουλειά της συγγραφής να γίνεται ένα αγαπητικό πάρτυ».

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιτυχία του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου, τονίζοντας: « Με μεγάλη χαρά βλέπω τη μεγάλη κοσμοσυρροή στο χώρο του βιβλίου την 1η Σεπτεμβρίου, μέρα επιστροφής από τις διακοπές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν έρθει από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αττικής για να γνωρίσουν συγγραφείς, να αγοράσουν τα βιβλία τους και να συμμετάσχουν σε αυτή την πολιτιστική εκδήλωση που ενισχύει τη διάδοση της ανάγνωσης στους χαλεπούς καιρούς της ηλεκτρονικής προσήλωσης. Η μαζική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βιβλίου δείχνει πως οι Έλληνες έχουν σχέσηε αγαπητική με το βιβλίο. Επίσης, αυτή η μαζική προσέλευση του κόσμου με παραπέμπει στις προς της κρίσης εποχές κι αυτό είναι δείγμα ανάκαμψης».

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη ευχαρίστησε την ομάδα του Bookia για την εκτενή και «χωρίς αγκυλώσεις», όπως χαρακτηριστικά είπε, κάλυψη του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Νικόλας Παγώνης, ο εκπρόσωπος της ΑΧΕΠΑ Καναδά Ξενοφώντας Σκουφάρας, η επιχειρηματίας Ρούλα Κυριακού, μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ, οι σκηνοθέτες Νικαίτη Κοντούρη και Τόμ Σκλάβος, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Νίκη Αμπατζή, φιλόλογοι, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες από την Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κοντυλένια του Νησιού θα ανεβεί σε θεατρική παράσταση στο Τορόντο 8,9 Φεβρουαρίου και στο Μοντρεάλ 16 Φεβρουαρίου 2020 υπό τη σκηνοθεσία της Νάνσυ Αθανς-Μυλωνάς, ενώ τη μουσική της παράστασης και ερμηνεία των τραγουδιών έχει αναλάβει η μουσικός και αρχιτέκτων Πάττυ Καλού.

Προηγουμενο αρθρο
Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός
Επομενο αρθρο
Στο Φαράγγι της Μέλισσας...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.