HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜε επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» για τον αργαλειό

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» για τον αργαλειό

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 22 Μαρτίου η εσπερίδα που συνδιοργάνωσε με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών και την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, στο π. Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρου, ο Σύλλογος Φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός».

Θέμα της εσπερίδας που είχε τίτλο «Να υφάνωμε το μέλλον με τα δικά μας χέρια» ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων και προοπτικών της αναβίωσης της τέχνης του αργαλειού στον τόπο μας, μια προσπάθεια που είχε ως αφετηρία την Ε’ Συνάντηση Αλεξάνδρου το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχαν προσκληθεί στον Αλέξανδρο η Αποστολή “Πηνελόπη Gandhi”, μια μη κερδοσκοπική πράξη του Πανεπιστημίου των Ορέων, που έχει δώσει απτά δείγματα γραφής στην αναβίωση της τέχνης του αργαλειού στην Κρήτη. Στο ενδιάμεσο διάστημα συστάθηκε η Ομάδα αργαλειού του συλλόγου «Φηγός» με αρκετές ως ώρας πρωτοβουλίες, κυρίως όσον αφορά την καταγραφή και βιντεοσκόπηση με σκοπό τη διάσωση του τελετουργικού της «ιερής τέχνης της Υφαντικής». Παράλληλα έγινε η προμήθεια δυο παραδοσιακών αργαλειών, που στεγάζονται στο Δημοτικό Σχολείο, με σκοπό την πρακτική εξάσκηση.

Πληροφορίες και εικόνες από τη σελίδα του συλλόγου στο facebook.

Προηγουμενο αρθρο
Δείχνει να μη θέλει να παραιτηθεί...
Επομενο αρθρο
H 25η Μαρτίου μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.