HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

02 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων

αίθουσα

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου η παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων Νήσων «Δημόσια Γλυπτική στα Επτάνησα» και «Αρχιτεκτονικές Μελέτες: Αποτύπωση Αντιπροσωπευτικών Έργων Επτανησιακής Αρχιτεκτονικής» στο Πολιτιστικό Κέντρο Εντευκτήριο Κωστής Παλαμάς (Ακαδημίας 48 και Σίνα, Αθήνα). Η εκδήλωση αυτή ήρθε ως συνέχεια σημαντικών επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποίησε το Ίδρυμα από την αρχή του νέου έτους, προς την επίτευξη των επιστημονικών σκοπών του.

Μουσική εισαγωγή

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ιωάννης Δραγώνας, Καθηγητής, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ο Ναπολέων Μαραβέγιας, Αν. Πρύτανης του ΕΚΠΑ, οι οποίοι και συντόνισαν τις παρουσιάσεις.
Η εκδήλωση άνοιξε με μουσική εισαγωγή από την κα. Ευγενία-Μαρία Αθανασοπούλου και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από ους κ.κ. Δραγώνα και Μαραβέγια.

κ.κΔραγώνας(ομιλών)Μαραβέγιας

Ο κ. Δραγώνας σημείωσε ότι το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων, συνεχίζει την έρευνα και την ανάδειξη σημαντικών τομέων του επτανησιακού πολιτισμού, επιδιώκοντας να διαδώσει τον πολιτισμό αυτό στην ευρύτερη κοινωνία, καθώς και να καταστήσει κοινωνούς του φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Στην προσπάθεια αυτή, σημείωσε, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί πολύτιμο αρωγό και πρόσφατα υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

ΒιβλιοΓλυπτική

Ο κ. Μαραβέγιας από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του που η προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού των Επτανήσων που ξεκίνησε κατά την προεδρία του στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων συνεχίζεται και εντείνεται με την καθοδήγηση του νέου Προέδρου, κ. Δραγώνα.

ΒιβλίοΑρχιτεκτονική

Για τo βιβλίο Δημόσια Γλυπτική στα Επτάνησα. Ζάκυνθος, Κεφαλονιά – Ιθάκη, Λευκάδα μίλησαν ο Δημήτρης Παυλόπουλος, Καθηγητής ΕΚΠΑ, η Ευθυμία Μαυρομιχάλη, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, η επιμελήτρια του έργου Δώρα Μαρκάτου, τ. Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σταλίνα Βουτσινά, Ιστορικός Τέχνης, υποψηφία διδάκτορας, η οποία συνέβαλε με κείμενά της στη συγγραφή του πονήματος. Στόχος της μελέτης αυτής, όπως σημειώθηκε, είναι να αναδειχθεί η γλυπτική δημιουργία στα Επτάνησα, από τις αρχές του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας, και ειδικά στα νησιά στα οποία εδρεύουν σχολές και τμήματα του ΤΕΙ.

πανελΓλυπτική

To βιβλίο με τίτλο: «Αρχιτεκτονικές Μελέτες, Αποτύπωση Αντιπροσωπευτικών Έργων Επτανησιακής Αρχιτεκτονικής» μίλησαν η Ελένη Μαΐστρου, Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, η Αικατερίνη Δημητσάντου-Κρεμέζη, Ομότιμη Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, ο επιμελητής του έργου Νικόλαος Λιανός, Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Κάρλος Τοματζιάν, Αρχιτέκτων Μηχανικός, κείμενα του οποίου φιλοξενούνται στο βιβλίο.

πανελΑρχιτεκτονική

Στόχος της μελέτης αυτής, όπως ανέφεραν οι ομιλητές ήταν: α) η επιλογή και τεκμηρίωση αντιπροσωπευτικών κτηρίων επτανησιακής αρχιτεκτονικής, που ακόμη διασώζονται ή υφίστανται σε ερειπιώδη κατάσταση και των οποίων η ύπαρξη προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την προσεισμική επτανησιακή αρχιτεκτονική και β) η μελέτη και κατανόηση της αρχικής τους κατάστασης διαμέσου γραφικών αναπαραστάσεων, ως προϋπόθεση οποιαδήποτε μελλοντικής επέμβασης με σκοπό την προστασία και ανάδειξή τους.

επισημοι2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Γ. Παντής, η Βουλευτής Κεφαλληνίας κα. Αφ. Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Ελ. Νιοτόπουλος, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, πρώην Υπουργός, Καθηγητής Σπ. Φλογαϊτης, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κα. Ρ. Κράτσα, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Β. Χρυσικόπουλος και ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Κων. Μπουραζέλης.

επισημοι3

Παρευρέθησαν επίσης οι Αντιπρόεδροι του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, Καθηγητές κ.κ. Ι. Χάλαρης και Ερ. Τζαννάτος, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, καθώς και ο πρώην Αντιπρόεδρος, Καθηγητής κ. Σ. Σούλης.

επισημοι1

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και Βουλευτές και Μητροπολίτες των τριών νησιών που δραστηριοποιείται το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Προηγουμενο αρθρο
Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας για τη παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας
Επομενο αρθρο
Το πρόγραμμα της Easyjet για το Άκτιο το 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.