HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Συνεδρίαση Διοικητικής Επιτροπής Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Ημερίδα Τουρισμού στο πλαίσιο της 39ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Ιουνίου 2016 στη Λευκάδα δυο πολύ σημαντικές επιμελητηριακές εκδηλώσεις και πιο συγκεκριμένα, η συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και η 39η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Το απόγευμα της Παρασκευής έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του φορέα η συνεδρίαση της Δ.Ε. της ΚΕΕΕ παρουσία του Προέδρου της, κου Κωνσταντίνου Μίχαλου, με θέμα “Τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στις επιχειρήσεις και ειδικότερα στο τουρισμό”. Στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ ενημέρωσε τις επαγγελματικές ομάδες του νησιού για το παραπάνω θέμα και συζήτησε μαζί τους απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν. Αναλυτικότερα, αναφέρθηκε η αναγκαιότητα της θέσπισης ισχυρών φορολογικών κινήτρων μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, ενώ επισημάνθηκε ότι το κατατεθέν στη Βουλή σχέδιο για τον Αναπτυξιακό Νόμο χρήζει σημαντικών βελτιώσεων τόσο σε ό,τι αφορά τα φορολογικά κίνητρα για την ενθάρρυνση επενδύσεων όσο και για την ένταξη σε αναπτυξιακά σχέδια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

DSC_3654 (2)

Στη συνέχεια ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΚΕΕΕ και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας στα τοπικά και Περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Corfu TV και Αχελώος ΤV).

Το Σάββατο 11/6 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας Ημερίδα Τουρισμού στο πλαίσιο της 39ης Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, ο Πρόεδρος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Νησιών, ο Πρόεδρος Λιμένων Βαλεαρίδων Νήσων και Επίτιμος Πρόεδρος του Insuleur, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών επαγγελματικών σωματείων, ενώ βραβεύτηκαν εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας για τη προσφορά τους στο θεσμό μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Γεράσιμος Γεωργάκης, αλλά και η υπάλληλος του φορέα, Αθανασίου Πηνελόπη.

Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας στην ομιλία του που είχε σαν θέμα «Η καθοριστική συμβολή του Destination Brand στην τουριστική ανάπτυξη προορισμών και η εφαρμογή του στη Λευκάδα», είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην καθοριστική συμβολή του destination brand στην τουριστική ανάπτυξη των προορισμών και στην τεράστια σημασία της εφαρμογής του στη Λευκάδα ως προς τη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και της αναγνωρισιμότητας του.

DSC_3111 (2)
Πολύ αξιόλογες ήταν και όλες οι υπόλοιπες εισηγήσεις, μεταξύ των οποίων του Δρ Γιάννη Κριτσωτάκη, του Προέδρου του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, του Οικονομολόγου, κου Πετρέα, του επιστημονικού συνεργάτη του Επιμελητηρίου αλλά και του πρώην Βουλευτή Λευκάδας, κου Βεργίνη.

Οι παραπάνω συνεδριάσεις καλύφθηκαν τόσο από τοπικά όσο και από περιφερειακά ΜΜΕ και κρίνονται πολύ σημαντικές για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτές.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
Kαλοκαιρινά τμήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά από τον Ν.Ο.Λ.
Επομενο αρθρο
Ετήσια καλοκαιρινή παράσταση των τμημάτων του Ορφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.