HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜε λαμπρότητα τελέστηκε η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λευκάδα

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λευκάδα

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Παρασκευή η Αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην πόλη της Λευκάδας. Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και θα ολοκληρωθεί στις 27 Απριλίου. Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη που υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα.

«Η παρουσία της σε περίοπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θυμίζει σε όλους τον αρχαίο ελληνικό μύθο του Προμηθέα και της κλοπής της φωτιάς από τον Δία, με την οποία οι άνθρωποι, λαμβάνοντάς την ως δώρο και ύψιστη ευεργεσία, μπόρεσαν να ελέγξουν την Φύση και να δημιουργήσουν Πολιτισμό. Συν τοις άλλοις, η Ολυμπιακή Φλόγα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους σύγχρονους και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραπέμποντας στην ιερή φλόγα της θεάς Εστίας που έκαιγε άσβεστη στο Πρυτανείο της Ολυμπίας, στον κοινό βωμό όλων των Ελλήνων.»

Η τελετή στο Πνευματικό κέντρο πραγματοποιήθηκε στο χώρο έξω από το κτίριο που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα. Ξεκίνησε με την άφιξη του δεύτερου λαμπαδηδρόμου Φώτη Κούρτη ο οποίος άναψε και το βωμό που ήταν τοποθετημένος στη είσοδο του Πνευματικού Κέντρου. Ανακρούστηκαν ο Ολυμπιακός Ύμνος, και οι εθνικοί Ύμνοι της Βραζιλίας (διοργανώτρια χώρα) και της Ελλάδας.

DSC_1764

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Δρακονταειδής, ο εκπρόσωπος της επιτροπής ολυμπιακών αγώνων της Βραζιλίας και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ολιγόλεπτο χορευτικό πρόγραμμα από αντιπροσωπεία όλων των χορευτικών συγκροτημάτων του νησιού. Η Φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη. Η τελετή ήταν σύντομη και καλά οργανωμένη, εκτός από το πρόγραμμα που κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό. Η Δανάη Γιαννουλάτου παρουσίασε την τελετη με άνεση.

Μαθητές σχολείων, ο Φίλανδρος, ο Ναυτικός Όμιλος δια θαλάσσης, η Αστυνομία, ο Γυμναστικός Σύλλογος, συμμετείχαν στη υποδοχή της Φλόγας.

Διαβάστε για την άφιξη της Φλόγας και τις Λαμπαδηδρομίες [ΕΔΩ]

Προηγουμενο αρθρο
Η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λευκάδα – Λαμπαδηδρομίες [Φωτό + βίντεο]
Επομενο αρθρο
Πορεία εργασιών της οικίας Άγγελου Σικελιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.