HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Παραδοσιακών Ποικιλιών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Παραδοσιακών Ποικιλιών

Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σφακιωτών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Παραδοσιακών Ποικιλιών στο πλαίσιο της πάγιας συνεργασίας των Σχολείων με την Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι (Τοπική Ομάδα Περατιάς). Η εκδήλωση ήταν το αποτέλεσμα της συμμετοχής των Σχολείων μας στα περιβαλλοντικά προγράμματα «Διατροφική Αυτάρκεια και ντόπιοι Σπόροι» για το Δημοτικό και «Περιβάλλον και Υγεία» για το Νηπιαγωγείο. Την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 στην κεντρική πλατεία Λαζαράτων Λευκάδας μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους εκατοντάδες φυτά που είχαν μεγαλώσει με φροντίδα και αγάπη οι μαθητές.

Τιμητική παρουσία ήταν της εκπροσώπου της Τοπικής Ομάδας Κύπρου «Κυπρίων Σπόροι» κ. Αντιγόνης Αγαθοκλέους, η οποία συμμετείχε στη γιορτή με φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες της Μεγαλονήσου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο και στήριξαν την προσπάθειά μας:
Τους συντονιστές της Τοπικής Ομάδας του ΠΕΛΙΤΙ κ. Κώστα Τσίγκο και την κ. Χαρά Σαΐτη για την απρόσκοπτη αγάπη και συνεργασία τους.

Την κ. Αντιγόνη Αγαθοκλέους για την ανιδιοτελή και ουσιαστική συμμετοχή της.
Τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λευκάδας και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της κ. Φίλιππο Κούρτη για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας κ. Θωμά Κακλαμάνη για την αμέριστη συμπαράστασή του.

Τους συναδέλφους που βοήθησαν στην πραγματοποίησή της.

Όλους τους επίσημους και ανεπίσημους επισκέπτες που παρευρέθησαν και δίνουν τη δύναμη στα παιδιά μας να συνεχίσουν την προσπάθεια υλοποίησης του οράματος για έναν καλύτερο κόσμο με αυτάρκεια, σεβασμό και αλληλεγγύη.

Οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων

Ευμορφία Σωτηροπούλου και Ελένη Αντωνιάδου (Νηπιαγωγείο)
Πάνος Πολυχρονόπουλος (Δημοτικό)

Προηγουμενο αρθρο
Η Δόξα στα προκριματικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων
Επομενο αρθρο
Οδηγίες Προστασίας του Πολίτη από Δασικές Πυρκαγιές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.