HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜε μια μόνο θητεία συνταξιοδοτούνται πλέον οι Δήμαρχοι

Με μια μόνο θητεία συνταξιοδοτούνται πλέον οι Δήμαρχοι

«Πελάτες μου…»
Επιδημία απροκάλυπτης κυβερνητικής ρουσφετολογίας για το βόλεμα ημετέρων ανεξαρτήτως προσόντων

«Μπορεί να μην είμαστε καλοί στη διαπραγμάτευση, μπορεί να μην είμαστε καλοί στη διαχείριση κρίσεων, αλλά στο ρουσφέτι είμαστε άσοι» λένε τις τελευταίες ημέρες αυτοσαρκαζόμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα σχετικά στοιχεία: από τις αρχές του έτους η κυβέρνηση ψήφισε 13 νομοσχέδια στη Βουλή και σε αυτά συμπεριέλαβε 62 τροπολογίες, εκ των οποίων οι περισσότερες τακτοποιούσαν ζητήματα συγγενών, κολλητών και φίλων.

Η κομματική πελατεία

Εκτός Βουλής, η κυβέρνηση επιδεικνύει αξιοθαύμαστες επιδόσεις σε διορισμούς, αποσπάσεις, μετατάξεις και αναθέσεις έργων με αδιαφανή κριτήρια, εξυπηρετώντας με κάθε τρόπο την κομματική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μόνο στο γραφείο του Πρωθυπουργού έχουν προσληφθεί, ως μετακλητοί από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, 110 υπάλληλοι σε θέσεις συνεργατών και ειδικών συμβούλων, που κοστίζουν στο Δημόσιο 180.000 ευρώ τον μήνα!
Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και σε όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία, όπου οι διορισμοί και τα ρουσφέτια κάθε είδους απασχολούν σχεδόν αποκλειστικά τα γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών.

«Κι εμείς κάναμε ρουσφέτια, και μάλιστα πολλά ρουσφέτια. Αλλά η κυβέρνηση αυτή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» υποστηρίζουν βουλευτές της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας και κάτι ακόμη πιο σοβαρό: Οτι ορισμένα από τα ρουσφέτια των υπουργών είναι καταφανώς παράνομα και εγείρουν και ζητήματα ποινικών ευθυνών για όσους τα υπογράφουν.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν την εξαγγελία του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά και του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη (που συμπτωματικά διατηρούν κοινό πολιτικό γραφείο) για τη διαδικασία μετατάξεων που ξεκινούν στην ΕΡΤ.

«Είναι απολύτως παράνομο να διορίζεις στο Δημόσιο, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ, προσωπικό που προσελήφθη χωρίς διαγωνισμό και χωρίς κανέναν έλεγχο» τονίζει η αντιπολίτευση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των δύο υπουργών ότι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα μεταταχθούν σε φορείς του Δημοσίου, όπως η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ταυτόχρονα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή προβλέπονται τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις προσλήψεις προσωπικού στα πανεπιστήμια, «κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Νόμου 2190/94», δηλαδή του ΑΣΕΠ.

Με ανάλογες διαδικασίες «από το παράθυρο», η κυβέρνηση επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να ευεργετήσει μια σειρά στελεχών της, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Θεσπίζεται ως αφορολόγητο εισόδημα το μηνιαίο επίδομα βιβλιοθήκης που εισπράττουν οι καθηγητές πανεπιστημίων. Είναι το μοναδικό επίδομα που δεν φορολογείται πλέον, λόγω του Μνημονίου (φορολογείται ακόμη και το επίδομα νεφροπαθών).
  • Τροποποιείται το καθεστώς συνταξιοδότησης των δημάρχων. Ενώ απαιτούνταν δύο πλήρεις θητείες για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, τώρα αρκεί μόνο μία, εφόσον έχουν διατελέσει και δημοτικοί σύμβουλοι.
  • Υπάλληλοι που προσλαμβάνονται σε γραφεία υπουργών και υφυπουργών κατατάσσονται στο ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο και αναλόγως υπολογίζονται επιδόματα και υπερωρίες.
  • Απαλλάσσονται από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά ως καύσιμο το φυσικό αέριο.Ταυτόχρονα η κυβέρνηση και ορισμένοι υπουργοί έχουν αποκτήσει ιδιαίτερες ικανότητες στις «φωτογραφικές» ρυθμίσεις, που θεσπίζονται για να ευνοήσουν συγκεκριμένους πολιτικούς τους φίλους. Συγκεκριμένα:
  • Απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες όσοι αποκτούν επιχείρηση από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και δεν γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει εμπλακεί σε υποθέσεις λαθρεμπορίας.
  • Θεωρούνται νόμιμες όλες οι συμβάσεις διδασκαλίας και εργασίας που υπέγραψαν πανεπιστήμια από το 2011 έως σήμερα (και συνεπώς απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες και καταλογισμούς όλοι οι διατελέσαντες πρυτάνεις ή διευθυντές τμημάτων).
  • Εκτός από τους μαθητές του Ληξουρίου Κεφαλλονιάς, θεωρούνται σεισμοπαθείς και εισάγονται στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας, καθ’ υπέρβασιν του αριθμού των εισακτέων, μαθητές κι άλλων λυκείων, από την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη αλλά και την Αιτωλοακαρνανία!
  • Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν ποινική δίωξη όσων παρεμποδίζουν τη λειτουργία σχολείων ή όσων πραγματοποιούν καταλήψεις.
  • Επιτρέπεται η μετεγγραφή δύο φοιτητριών (αλλά όχι και φοιτητών) από τη Συρία σε ελληνικά ΑΕΙ, καθώς και τριών άλλων φοιτητών (ανεξαρτήτως εθνικότητας) από ένα ΑΕΙ σε άλλο, εντός της ελληνικής επικράτειας!

Για όλα αυτά, ή εν πάση περιπτώσει για όσα αντιλαμβάνεται, η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει τις σχετικές ρυθμίσεις. Οι περισσότερες θεσπίζονται με υπουργικές αποφάσεις ή με τροπολογίες που ψηφίζονται στη Βουλή διά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Τα ίδια κάνατε κι εσείς»

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι πασιφανής. Διαλύουν το κράτος και εγκαθιστούν ένα δικό τους» καταγγέλλουν βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά η απάντηση της κυβέρνησης είναι πάντα η ίδια. «Τα ίδια κάνατε κι εσείς. Συνεπώς δεν δικαιούστε να ομιλείτε».

Την περασμένη εβδομάδα διορίστηκαν οι πρώτοι εννέα διοικητές σε περιφερειακά νοσοκομεία. Ανάμεσα στα πρόσωπα που επιλέχθηκαν είναι τρεις συνταξιούχοι, ένας απόφοιτος Πληροφορικής, ένας εκπαιδευτικός και μια διευθύντρια λογιστηρίου!

«Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Είμαστε το συμφέρον κάθε έλληνα πολίτη» είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός. Δεκαπέντε μήνες μετά, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο για τους πολίτες που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Πηγή: www.tovima.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ακόμα και τα μικρά παιδιά καθάρισαν στους Πηγαδισάνους!
Επομενο αρθρο
Η προγραμματική σύμβαση για τους δρόμους πρόσβασης στις παραλίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.