HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΜε την «La traviata» γιορτάζει τα γενέθλιά της η Φιλαρμονική [Φωτό & video]

Με την «La traviata» γιορτάζει τα γενέθλιά της η Φιλαρμονική [Φωτό & video]

Δεν θα μπορούσε να διαλέξει καλύτερο τρόπο η Φιλαρμονική μας για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Σήμερα συμπληρώνονται 164 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της το 1852, την παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνα. Συμπληρώνονται επίσης 166 χρόνια από την ίδρυσή της. Το έργο που διάλεξε να παρουσιάσει για τα φετινά της γενέθλια είναι «Η Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι. Ένα έργο που πρωτοπαίχτηκε το 1853, ένα χρόνο μετά την πρώτη εμφάνιση της ΦΕΛ!

Πρόκειται για μία από τις πλέον περίφημες ιταλικές όπερες (μελόδραμα). Είναι όπερα σε τρεις πράξεις με κείμενο του Πιάβε και μουσική του Τζουζέπε Βέρντι. Πρωτοπαίχτηκε στη Βενετία το 1853. Η υπόθεση του έργου δεν είναι άλλη από μια παράφραση, με αρκετές όμως περικοπές, του κλασσικού παγκοσμίου φήμης δράματος του Αλέξανδρου Δουμά «Η Κυρία με τας καμελίας».

Την παράσταση άνοιξε με καλωσόρισμα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος και μουσικός Παναγιώτης Καλλίας. Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν η Μαριάνθη Κανελλοπούλου και ο Γιώργος Βιολιδάκης.

Η μπάντα της ΦΕΛ τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Έτσι οι υψηλές προσδοκίες μας για την παράσταση δεν διαψεύστηκαν στο παραμικρό. Παρακολουθήσαμε μια εκπληκτική επετειακή παράσταση μεγάλων αξιώσεων. Η μπάντα της ΦΕΛ πλαισιωμένη με τους: σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου, τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και βαρύτονο Πέτρο Σαλάτα, μάγεψαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν. Συγχαρητήρια στο μαέστρο Κώστα Μεσσήνη και σε όλη την μπάντα.

Θα δοθεί ακόμα μια παράσταση την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Προηγουμενο αρθρο
Εντυπωσιακές φωτογραφίες με τους σχηματισμούς χιονιού στα Ακαρνανικά Όρη
Επομενο αρθρο
Δόξας Λευκάδας: Ανεπιθύμητος ο διαιτητής Διαμαντής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.