HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜια διπλή αθλητική γιορτή στον Άγιο Πέτρο

Μια διπλή αθλητική γιορτή στον Άγιο Πέτρο

Mια διπλή αθλητική γιορτή στον Άγιο Πέτρο για τα παιδιά των Ενοριακών μας Συντροφιών!

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας διοργάνωσε το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 στο γήπεδο του Αγίου Πέτρου μία διπλή αθλητική γιορτή για τα παιδιά που συμμετέχουν στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας: το 7ο Διενοριακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου, για ομάδες και το 3ο Διενοριακό Τουρνουά Πετοσφαίρισης (βόλεϊ). Ήταν κι αυτός ένας αλλιώτικος τρόπος, πέρα από τον χτεσινό μαθητικό εκκλησιασμό, για να τιμηθεί η εορτή των προστατών της Παιδείας και των μαθητών, των Αγίων Τριών Ιεραρχών.

Τα περίπου 70 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου από τις ενορίες Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος, Κατούνας – Λυγιάς, Νυδριού, Μαραντοχωρίου, Βασιλικής και Αγίου Πέτρου που συμμετείχαν στο διπλό τουρνουά χάρηκαν την καθαρή άθληση και την ανόθευτη ψυχαγωγία. Χάρη και στον ωραίο καιρό απόλαυσαν την εκδρομή στη Νότια Λευκάδα, γνωρίζοντας και άλλα παιδιά που αγωνίζονται «τον αγώνα τον καλό» στην αγκαλιά της Εκκλησίας μας.

Στο Ποδόσφαιρο, στην κατηγορία του Δημοτικού, την 1η θέση κατέλαβε η ενορία Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, τη 2η θέση η ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαραντοχωρίου και την 3η θέση η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικής. Στο ίδιο άθλημα, στην κατηγορία του Γυμνασίου, την 1η θέση κατέλαβε η ενορία Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, τη 2η θέση η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Κατούνας και την 3η θέση η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικής. Στο Βόλεϊ μοιράστηκαν τα έπαθλα της 1ης θέσης οι ενορίες Ευαγγελιστρίας Λευκάδος και Ταξιαρχών Μαραντοχωρίου.

Η έκπληξη της ημέρας ήταν το “all star game” που ακολούθησε ανάμεσα στην ομάδα των κληρικών και των κατηχητών από τη μια και των αρχηγών των ομάδων από την άλλη!

Τις ομάδες συνόδευαν οι υπεύθυνοι κληρικοί και οι συνεργάτες τους, ενώ νέοι εθελοντές ανέλαβαν τη διαιτησία και τη γραμματειακή υποστήριξη της διοργάνωσης.

Ευχαριστίες οφείλονται στην Α.Ο. Αγίου Πέτρου για τη φιλοξενία και τη φροντίδα της.

Λευκάδα, 30 Ιανουαρίου 2016

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγουμενο αρθρο
Διορθώσεις Kτηματολογίου στην Απόλπαινα Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Οι θαλασσινές λιθιές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.