HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΜια Λευκαδίτισσα νύφη με φόντο το Βλυχό το 1937

Μια Λευκαδίτισσα νύφη με φόντο το Βλυχό το 1937

Το περιοδικό «EN GRECE» ήταν μια Γαλλόφωνη τριμηνιαία έκδοση για τον τουρισμό. Ίσως κυκλοφορούσε και σε άλλες γλώσσες. Το τεύχος που έπεσε στα χέρια μου, είχε εκδοθεί την Άνοιξη του 1937. Τόσο αυτό, όσο και κάποια άλλα στα οποία έριξα μια φευγαλέα ματιά στη Χαραμόγλειο Βιβλιοθήκη, παρουσιάζουν αρχαιότητες, εκπληκτικά τοπία της Ελλάδας και θέματα Πολιτισμού.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι η εκπληκτικές φωτογραφίες, αν λάβουμε υπόψη μας την εποχή.

Στο συγκεκριμένο τεύχος γίνεται ένα μικρό αφιέρωμα στη Λευκάδα σε σχέση με τα Ιόνια Νησιά. Η νεαρή γυναικά έχει φόντο όπως διαβάζουμε τον κόλπο του Βλυχού. Φοράει μια εκπληκτική παραδοσιακή νυφιάτικη φορεσιά της Λευκάδας με κάποιες -όπως τα ξέρουμε σήμερα- μικροδιαφορές.

156

Προσέξτε τα βελούδινα πασουμάκια. Αν θυμάμαι καλά κάνει λόγο γι’ αυτά, ως εξάρτημα της νυφιάτικης φορεσιάς, ο Πανταζής Κοντομίχης. Η νύφη έχει πιασμένη τη σπαλέτα με έναν παράξενο τρόπο, σαν σούρα, χωρίς να φοράει στέκα. Και βεβαίως φοράει μαργαριταρένιο κολιέ τελείως αταίριαστο με τη φορεσιά.

Προηγουμενο αρθρο
O Άη-Βασίλης και το προσφυγόπουλο
Επομενο αρθρο
Στροφή 180 μοιρών στο «Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.