HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΜια σούδα που δεν αδειάζει ποτέ!

Μια σούδα που δεν αδειάζει ποτέ!

✔ Πάντα μου άρεσε το περπάτημα. Τελευταία όμως το κάνω… και με συνταγή γιατρού. Ο περίπατος στη Γύρα δεν με ενδιαφέρει πλέον. Προτιμώ να περπατώ το πρωί μέσα στην πόλη. Πολλά από τα στραβά και ανάποδα που παρατηρώ, θα είχαν ίσως διορθωθεί αν περπατούσαν στην πόλη και οι αιρετοί μας άρχοντες. Δεν έχουν τέτοιες συνήθειες οι δήμαρχοι. Και ο προηγούμενος απ’ όσο θυμάμαι με ένα παπάκι κυκλοφορούσε. Κι όμως πολλά από τα πράγματα που μας δυσκολεύουν τη ζωή, που δεν έχουν κόστος, θα μπορούσαν να έχουν λυθεί.

✔ Επικροτώ την προσπάθεια που γίνεται τελευταία για να εφαρμοστεί μια στοιχειώδης πεζοδρόμηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Δύσκολο το εγχείρημα. 1Έχουμε αφήσει το πρόβλημα και έχει γιγαντωθεί. Έχουμε κακομάθει. Δύσκολα μαζεύεται.

✔ Πινακίδες πεζοδρόμησης μπαίνουν αβέρτα στα στενά δρομάκια της πόλης από το Δήμο. Μαζί με αυτές που προϋπήρχαν κλείνουν σχεδόν τους δρόμους Μήπως θα ήταν καλύτερα να υπήρχε συνεννόηση με κάποιον αρμόδιο της τροχαίας; Αν οι προϋπάρχουσες πινακίδες καλύπτονται θεματικά από τις νέες, να μην τοποθετούνται διπλές και τριπλές βάσεις, αλλά να αφαιρείται η παλιά πινακίδα και στον ίδιο στύλο να μπαίνει η καινούργια. Έτσι θα γινόταν οικονομία χώρου και χρημάτων.

IMG_4393

✔ Καμάρωνε ο δήμαρχος πριν από κάποιους μήνες που φυτεύτηκαν κάποια λουλουδάκια στην είσοδο της πόλης! Και μετά τι Δήμαρχε; Σήμερα στη ιδία μεριά μόνο τριφύλλι υπάρχει. Θα μπει και κόσμος στο νησί, μέρες που έρχονται. Το τριφύλλι θα βλέπει; Τα έργα δεν γίνονται αποσπασματικά για να κάνουμε αναρτήσεις στο f/b. Χρειάζονται συνέχεια, συνέπεια και επιμονή. Εσείς μάλλον ως επικοινωνιακά τρικ τα χρησιμοποιείται!

IMG_4350

✔ Απέναντι από τους παιδικούς σταθμούς στην οδό Θεοδ. Στρατου υπάρχει μια μικρή πλατεία. Έχει δυο τρία παγκάκια, κάποια κλαδεμένα δεντράκια και ένα ή δυο σκάμματα χορταριασμένα. Χάθηκε ο κόσμος να φυτευτούν λίγα εποχικά λουλουδάκια; Θα ομορφύνει ο χώρος θα γίνει πιο φιλικός. Και δεν κοστίζει και τίποτα!

✔ Στις μεριές που φυτεύονται λουλούδια, καλό θα ήταν ο Δήμος, να τοποθετήσει εκείνο το «μηχάνημα» που χαστουκίζει όλους αυτούς που τις νύχτες τα κλέβουν!! Κυκλοφορεί στο εμπόριο όπως πληροφορήθηκα.

✔  Από τα δικαστήρια και μέχρι τα σχολεία είναι συγκεντρωμένα όλα τα «ανάποδα» μαζί.

IMG_4345

Κάποιες κολώνες φωτισμού έχουν στρίψει από τον αέρα προς τα πίσω και άλλες δεν έχουν μπράτσο.

✔Στα αριστερά με κατεύθυνση το γήπεδο υπάρχει μια σούδα, χαντάκι ολόκληρο. Εκεί τοποθετήθηκε ένα προστατευτικό πλέγμα, στη μέση σχεδόν του πεζοδρομίου και οι αρμόδιοι θεώρησαν πως ξεμπέρδεψαν. Κι όμως, από δεξιά και από αριστερά το χαντάκι είναι ορθάνοιχτο και προσβάσημο σε μικρά παιδιά.

IMG_4342

IMG_4343

✔ Αυτή η σούδα κατά παράδοξο, αλλά εξηγήσιμο τρόπο, δεν αδειάζει ποτέ! Έτσι όλο το καλοκαίρι τα κουνούπια στήνουν τρελό χορό στην περιοχή! Κάτω από την άσφαλτο υπάρχουν σωλήνες για την απορροή της σούδας στο ιβάρι. Έλα όμως που στο ιβάρι η μότσα και η λάσπη έχουν φτάσει στα μισά των σωλήνων. Πώς να αδειάσει λοιπόν; Δεν πρέπει να σκαφτεί λίγο το ιβάρι σ’ αυτό το σημείο, να βαθύνει, ώστε να αδειάζουν και οι σωλήνες και η σούδα;

Αυτά για σήμερα, θα συνεχίσουμε άλλη φορά.

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Πασχαλινές Αναμνήσεις - Της Σοφίας Κοψιδά – Γαληνού
Επομενο αρθρο
Μεγαλειώδης κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.