HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΜια όμορφη χορωδιακή βραδιά στην πλατεία του Αη Γιάννη

Μια όμορφη χορωδιακή βραδιά στην πλατεία του Αη Γιάννη

Αν δεν κάνω λάθος ήταν η Φιλαρμονική που για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι, χρησιμοποίησε την μικρή πλατεία του Αη Γιάννη για κάποια εκδήλωση. Δεν μπόρεσα τότε δυστυχώς να παρακολουθήσω την εκδήλωση.

Έτσι απόψε αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί διαπίστωσα πόσο όμορφος και κατάλληλος είναι χώρος της πλατείας για εκδηλώσεις. Είχα επίσης τη χαρά να παρακολουθήσω μια ξεχωριστή εκδήλωση που οργάνωσε η Χορωδία του Ορφέα με προσκεκλημένη τη Δανέζικη Χορωδία Αγοριών.

Η εμφάνιση της Χορωδίας του Ορφέα ήταν καλή όπως πάντα. Τραγούδησε πέντε τραγούδια και χειροκροτήθηκε. Τη διεύθυνση της Χορωδίας είχε ο Κώστας Τσίντζας και στο πιάνο συνόδεψε η Μαρία Φατούρου.

Η μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν η προσκεκλημένη Χορωδία, η Δανέζικη Χορωδία Αγοριών. Είκοσι δυο αγόρια μας εξέπληξαν με τις φωνές τους, την παρουσία τους και τον… επαγγελματισμό τους.

Ή Δανέζικη Χορωδία Αγοριών ιδρύθηκε το 1943. Αποτελείται από αγόρια ηλικίας 9 έως 15 ετών. Έχει πολύ ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει Δανέζικα τραγούδια, τζαζ και εκκλησιαστική μουσική, κλασσικά έργα, και μιούζικαλ.

IMG_2582

Δίνει συναυλίες σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, όπως εκκλησίες και αίθουσες συναυλιών αλλά και σπίτια ηλικιωμένων ή κτίρια επιχειρήσεων. Η χορωδία έχει επισκεφθεί σχεδόν κάθε πόλη της Δανίας και στις αμέτρητες περιοδείες της έχει εμφανιστεί στις ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ρωσία, Γροιλανδία,, Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Ανατολική Αφρική, Αργεντινή και φυσικά σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η χορωδία έχει συμβόλαιο με τη Βασιλική Όπερα της Δανίας τα τελευταία 25 χρόνια και αποτελεί προνόμιο για τα αγόρια να μπορούν να συμμετέχουν σε όπερες που χρειάζονται παιδικές φωνές.

Προηγουμενο αρθρο
Τι γίνεται με το νερό;
Επομενο αρθρο
Από το σπίτι στο ΑΤΜ…

1 Σχόλιο

  1. Δανος
    9 Ιουλίου 2015 at 21:26 — Απάντηση

    Ειναι [πολυ ωραιο μερος για εκδηλωσεις.Θυμαμαι μια αναλογη -εξαιρετικη-βραδυα στην πλατεια τ αη Γιαννη πολλα χρονια πριν με ενα συνολο απο την Κερκυρα.
    Ηταν καλλιτεχνικος διευθυντης ο Κυριακος Σφετσας επι δημαρχιας κ.Σκληρου.
    Τοτε γινοταν μια προσπαθεια για εκδηλωσεις σε νεους χωρους και θυμαμαι ηταν μια πολυ ωραια πρωτοβουλια.Ειχαμε δει εκδηλωσεις στο κηποθεατρο (ουτε ξερω γιατι δεν λειτουργει) αλλα και σε αλλα σημεια. Πηγαινα παντα γιατι παρακολουθουσα νεα πραματα.Θυμαμαι και τα κρουστα με πολυ σημαντικους δικους μας και ξενους καλλιτεχνες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.