HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜικρές στάσεις μιας μεγάλης βόλτας

Μικρές στάσεις μιας μεγάλης βόλτας

Μια μεγαλούτσικη βόλτα με μικρές στάσεις, έκανα σήμερα το απόγευμα. Ξεκίνησα από το σπίτι μου, πέρασα μπροστά από το σημείο που χτίζεται το νέο Νοσοκομείο, διέσχισα το δρόμο της Αγίας Μαρίνας και επέτρεψα από το δρόμο περιμετρικά της λιμνοθάλασσας.

DSCN4044
Μου έκανε τόση εντύπωση αυτή η νεροκολοκυθιά που είδα καθοδόν, που προς στιγμή νόμισα ότι είναι ολόκληρο δέντρο! Όπως μου είπε και μου έδειξε η ιδιοκτήτρια η νεροκολοκυθιά είναι ένα μικρό αναρριχώμενο φυτό, που η ίδια το έβαλε να αγκαλιάσει μια λεμονιά. Αυτή δεν σταμάτησε να μεγαλώνει.

DSCN4049

DSCN4045

Τα κολοκύθια είναι ακόμα «άγουρα». Με τον καιρό σκληραίνουν, κιτρινίζουν, σιγά –σιγά η εσωτερική ψίχα απορροφάται και μένουν μόνο τα σπόρια. Αν ανοίξουμε μια τρύπα στην κορυφή εύκολα φεύγουν. Αυτά τα νεροκολόκυθα τα χρησιμοποιούσαμε στο χωριό στη δεκαετία του ’60 για να μεταφέρουμε νερό. Ήταν για την εποχή σαν … θερμός!
DSCN4052

DSCN4051

Είναι ο Νίκος Μπακόλας από το Φρύνι με το πανέμορφο άλογο του, τον Κεραυνό, όνομα και πράγμα. Δείχνει να το αγαπά τόσο πολύ!

DSCN4058

DSCN4056

Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.

DSCN4065

DSCN4061

Οι ερωδιοί της λιμνοθάλασσας πάντα μου ξεγλιστράνε!

DSCN4074

DSCN4071

Και τα καλάμια είναι πανέμορφα δίπλα το Ιβάρι
DSCN4078

DSCN4081

Οι τελευταίες ακτίνες του φωτός όπως αντανακλούν και ζεσταίνουν τα νερά του Ιβαριού.

Προηγουμενο αρθρο
Επτανησίων Θέληση: Δελτίο Τύπου
Επομενο αρθρο
Ζυρίχη – Κόμο: Μια μαγική διαδρομή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.