HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΜισή δουλειά, η σούδα παραμένει αόρατη!

Μισή δουλειά, η σούδα παραμένει αόρατη!

Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έγιναν αναφορές από αυτή την ιστοσελίδα για την κατάσταση που επικρατεί στη οδό Υποσμηναγού Κατωπόδη, απέναντι από τα Σχολεία των Αλυκών. Μόλις δέκα βήματα από την είσοδο του Δημαρχείου.

Εκεί βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων συμβατικοί και μπλε. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής η βρώμα και η δυσωδία που επικρατεί είτε είναι άδειοι είτε γεμάτοι οι κάδοι. Αυτό όμως είναι το ελάχιστο.

Είναι καθεστώς στην πόλη μας, πέριξ των κάδων να συγκεντρώνονται πολλά σκουπίδια τα οποία επειδή δεν μαζεύονται, δημιουργούν εικόνες απείρου κάλλους. Δεξιά από τους κάδους υπάρχει μια σούδα. Εκεί μέσα λοιπόν γινόταν από χρόνια το… έλα να δεις από σκουπίδια, ξύλα, χαρτόνια, στρώματα και κάθε είδους νοικοκυριό.

Τα βάτα, άτιμο ζιζάνιο, θεριεύουν με το παραμικρό. Στην περιοχή, βοηθούμενα από τα καλάμια με τον καιρό σκέπασαν και έκρυψαν όλες τις πομπές μας και τη σούδα μαζί.

Σήμερα λοιπόν η Υπηρεσία του Δήμου, καθάρισε τα βάτα και από τις δυο μεριές του δρόμου. Έφεξε ο τόπος, πλάτυνε ο δρόμος…

Πίσω από τους κάδους κόπηκαν μεν ελαφρώς τα βάτα αλλά το περιεχόμενο της σούδας δεν καθαρίστηκε. Ούτε καν ξεσκεπάστηκε. Παραμένει αόρατη μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Μια μικρή ζούγκλα στο κέντρο της πόλης.

7/9/2015
2016
2019

Με την σημερινή καθαριότητα δημιουργήθηκε ένα άλλο… πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει και ατύχημα. Όπως φαίνεται σε παλαιότερες φωτογραφίες το πρανές του εδάφους είναι αρκετό και η σούδα συγκεντρώνει νερά. Υπάρχει ακόμα αγωγός ομβρίων που καταλήγει προφανώς στη θάλασσα. Σταμάτησε να καθαρίζεται και τα «ζιζάνια» φούντωσαν: είναι σκεπασμένη με καλάμια και βάτα. Τώρα που καθάρισε κάπως ο τόπος, εύκολα κάποιος που παρκάρει το αυτοκίνητό του και δεν το γνωρίζει, μπορεί να πέσει μέσα.

Για να καθαρίσει τελείως η περιοχή χρειάζεται μια τσάπα να ανασκαλέψει προς τα κάτω και να τραβήξει έξω όλο το περιεχόμενο.  Ό,τι δεν έχει φτάσει στη θάλασσα. Και βεβαίως να καθαριστεί από τα καλάμια όλη η περιοχή. Ή τουλάχιστον ας τοποθετηθούν κόκκινα κολωνάκι που τα έχουμε σε αφθονία. Όσο η σούδα παραμένει αόρατη, εγκυμονεί κινδύνους σε ένα τόσο κεντρικό σημείο.

Η μυρωδιά των κάδων πάλι δεν απομακρύνεται με την τσάπα, χρειάζονται πλύσιμο!!

Προηγουμενο αρθρο
Το υπ. Προστασίας του Πολίτη αναζητά ξενοδοχεία και κτίρια για να μεταφέρει μετανάστες - Η πρόσκληση
Επομενο αρθρο
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στην πλωτή γέφυρα της Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. αποστολος
    4 Οκτωβρίου 2019 at 09:05 — Απάντηση

    Γραψτε δε γραψτε,ολα μισα τα κανει κι ο δημος κι η δεη κι ο οτε. Νομιζαν οτι θαταν ολο το χρονο καλοκαιρι και τωρα μ ενα μπουμπουνητο, κοβεται το ρευμα,πλυμηριζουν οι δρομοι, κοβεται το ινταρνετ και τα τηλεφωνα…Ολα μισα!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.