HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜυστήριο με τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους στη Μόσχα -71 νεκροί

Μυστήριο με τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους στη Μόσχα -71 νεκροί

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους έξω από τη Μόσχα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 71 επιβαίνοντες.

Το επιβατικό αεροπλάνο, τύπου Antonov-148, της Saratov Airlines κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό οι 65 επιβάτες (5 ετών ήταν το μικρότερο θύμα) και τα 6 μέλη του πληρώματος.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν τι προκάλεσε τη συντριβή, η οποία συνέβη σε θερμοκρασίες γύρω στους-5 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά περιόδους σημειώνονταν χιονοπτώσεις. Πάντως, το μαύρο κουτί έχει βρεθεί και η εξέταση των δεδομένων του αναμένεται να φωτίσει την υπόθεση.

Τα σενάρια

Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ένα από αυτά τα ενδεχόμενα είναι, όπως ανέφεραν μάρτυρες, να συνέβη έκρηξη ενώ ήταν στον αέρα που οδήγησε στη συντριβή.

Άλλο σενάριο αναφέρει ότι ο πιλότος είχε μιλήσει στον πύργο ελέγχου για μηχανική βλάβη και ότι ζήτησε άδεια να κάνει αναγκαστική προσγείωση – αλλά δεν πρόλαβε.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται κατά πόσο έπαιξαν ρόλο οι κακές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς υπήρχε χιονόπτωση

«

«Βουτιά» 1.000 μέτρων το λεπτό!

Από τη μεριά του, ο ιστότοπος Flightradar24 ανέφερε ότι το σκάφος πραγματοποίησε μια «βουτιά» 1.000 μέτρων ανά λεπτό, πέντε λεπτά μετά την απογείωση.

Το αεροσκάφος, τύπου AN-148, που ανήκε στη ρωσική εταιρία Saratov Airlines, πραγματοποιούσε πτήση από τη Μόσχα στην πόλη Ορσκ στην περιοχή Ορενμπούργκ, περίπου 1.500 χλμ. νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος, Πούτιν, ακύρωσε εξαιτίας του δυστυχήματος το ταξίδι του στο Σότσι, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα.

Η εισαγγελία που ειδικεύεται στις μεταφορές ανακοίνωσε επίσημα ότι όλοι οι επιβαίνοντες, 65 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, είναι νεκροί και πως το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Τηλεοπτικά πλάνα από τη σκηνή του δυστυχήματος δείχνουν συντρίμμια του αεροπλάνου, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία μηχανή, να κείτονται στους αγρούς πάνω σε πυκνό στρώμα χιονιού.

Ελικόπτερα βρίσκονταν στο σημείο καθώς και διασώστες σε ειδικά οχήματα που κινούνται πάνω στο χιόνι. Αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων δήλωσε πως δύο σοροί έχουν βρεθεί στο σημείο.

Είχε κατασκευαστεί το 2010

Το αεροσκάφος ήταν νέο, καθώς είχε κατασκευαστεί το 2010. Η Ελένα Βορόνοβα, εκπρόσωπος της Saratov Airlines, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρία της το 2016.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση έδειξαν συγγενείς να περιμένουν στο αεροδρόμιο του Ορσκ, ορισμένοι κρατώντας το κεφάλι στα χέρια τους.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 πως μία ομάδα ψυχολόγων βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης.

Με ανακοίνωσή της, η κατασκευάστρια εταιρία ανέφερε ότι το αεροσκάφος κατασκευάστηκε το 2010 και δήλωσε πρόθυμη να συνεισφέρει με όποιον τρόπο μπορεί στην έρευνα για την υπόθεση. «Πενθούμε και εμείς για το δυστύχημα. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος τύπου An-148 με αριθμό 61704 κατασκευάστηκε στο VASO το 2010 και τέθηκε σε λειτουργία από τις αεροπορικές γραμμές Rossiya εκείνη τη χρονιά» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Προηγουμενο αρθρο
Η τεράστια παραλία του Αγίου Ιωάννη και των Μύλων - Video
Επομενο αρθρο
Νέα διακοπή νερού για σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.