HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΝέα είσοδο αποκτά η Πρέβεζα

Νέα είσοδο αποκτά η Πρέβεζα

Το τελευταίο εμπόδιο ξεπεράστηκε και ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε η Πρέβεζα να αποκτήσει μία σύγχρονη, Ευρωπαϊκή είσοδο και ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης να απαλλαγεί από την διέλευση της Εθνικής Οδού.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, το ΚΑΣ, ύστερα από μία πολύωρη συνεδρίαση έδωσε το πράσινο φως και ενέκρινε την οριστική μελέτη του έργου για την είσοδο της πόλης της Πρέβεζας με παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν σχεδιαστεί για την περιοχή και αποτελεί προσωπικό στοίχημα το οποίο κέρδισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο μπορεί πλέον να δημοπρατηθεί άμεσα, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου, επιλύεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της αρχαίας Νικόπολης, η διχοτόμησή της δηλαδή από την Εθνική Οδό και συνάμα αίρεται ένα βασικό εμπόδιο για την ένταξη της στον κατάλογο μνημείων της Unesco.

Συνάμα η πόλη της Πρέβεζας αποκτά έναν υπερσύγχρονο, τετράιχνο δρόμο που θα αποτελεί και την βασική είσοδο ενώ συνδυάζεται και με ένα άλλο πλέγμα έργων όπως είναι η βελτίωση του δρόμου μέχρι το Μονολίθι, τέσσερα πάρκινγκ στον αρχαιολογικό χώρο και δύο ακόμη παρακαμπήριες οδούς.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πλέγμα οδικών υποδομών, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα αναδείξει τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος από την έγκριση της μελέτης. Όπως σημείωσε ένα σημαντικό έργο, με αναπτυξιακές διαστάσεις, μπορεί πλέον να περάσει στη φάση της υλοποίησης. Συνάμα μπορεί να προχωρήσει και να τεκμηριωθεί πλήρως ο φάκελος για την ένταξη της Νικόπολης στον Κατάλογο Μνημείων της Unesco.

Πηγή: www.pamepreveza.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοινώσεις Εργατικού Κέντρου για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου και για απεργία στις 8 Δεκέμβρη
Επομενο αρθρο
Η νύχτα που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.