HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΝέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων για Αστικές Αναπλάσεις σε όλη την Περιφέρεια

Νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων για Αστικές Αναπλάσεις σε όλη την Περιφέρεια

Μεταξύ των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής των Ιονίων Νήσων, είναι η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος για την ποιότητα ζωής, την πολιτισμική ταυτότητα και την τουριστική ελκυστικότητα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η νέα πρόσκληση που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων για Αστικές Αναπλάσεις σε όλη την Περιφέρεια.

Με τη νέα πρόσκληση προβλέπονται παρεμβάσεις για την αστική αναβάθμιση σε πυρήνες αστικών κέντρων ή στην αστική παράκτια ζώνη, όπως: περιβαλλοντική αναβάθμιση, προστασία ελεύθερων χώρων, εξοπλισμός για τη βελτίωση της λειτουργίας των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων, αναπλάσεις όψεων κτιρίων, ανακαίνιση κτιρίων για την εγκατάσταση δημόσιων λειτουργιών (πολιτισμού και άλλων), δημιουργία & ανάπλαση χώρων αναψυχής, «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας, διευκόλυνση της κινητικότητας των πεζών και ιδιαίτερα των ΑμεΑ, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, κλπ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 5.038.476,00 ευρώ και οι Δήμοι και οι φορείς θα πρέπει να καταθέσουν τα σχέδια τους για αστικές αναπλάσεις μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2019.

Λεπτομέρειες και οδηγίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων στο σύνδεσμο: http://www.pepionia.gr/πρόσκληση-ιον84-δράσεις-βελτίωσης-του/

Προηγουμενο αρθρο
Στον Γύρο της Λίμνης ο Φίλανδρος
Επομενο αρθρο
Συγχαρητήρια στον Νικόλαο Σαρανταένα από το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.