HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝέος Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας ο κ. Σπύρος Αρβανίτης

Νέος Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας ο κ. Σπύρος Αρβανίτης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας στη χθεσινή πρώτη του -μετά τη συγκρότησή του σε σώμα- συνεδρίαση εξέλεξε τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου και τον νέο του Αντιπρόεδρο, που είναι ο δημοτικός Σύμβουλος, κ. Σπύρος Β. Αρβανίτης, συμβολαιογράφος.
Απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Αρβανίτης, ανέφερε τα εξής:

1«Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο για την πρότασή του και εσάς αγαπητοί Συνάδελφοι για την ψήφο σας, με την οποία με αναδείξατε Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, για τα επόμενα 2,5 χρόνια.
Είναι μεγάλη τιμή για μένα αλλά και μεγάλη ευθύνη.

Για δεύτερη φορά στη ζωή μου αναλαμβάνω το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Π.Κ. Η πρώτη ήταν την τετραετία 1986-1990 επί δεύτερης δημαρχιακής θητείας του κ. Σπ. Μαργέλη, στον μικρό τότε Δήμο της Λευκάδας. Άλλες συνθήκες, άλλες εποχές, άλλοι άνθρωποι. Είχα άξιους συνεργάτες -μέλη του Π.Κ- που κάποιοι παραμένουν ανάμεσά μας όπως Βασίλης Θερμός, ο Σπύρος Κόγκας, ο Κώστας Γλένης, κάποιοι δυστυχώς λείπουν από τη ζωή, όπως ο Βούλης Βρεττός και δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω την μεγάλη προσφορά όλων τους στο Π.Κ και να τονίσω ότι το Π.Κ ως θεσμική οντότητα και κιβωτός της δημοτικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, χτίστηκε σιγά – σιγά με την επίπονη προσπάθεια και την ανιδιοτελή προσφορά όλων αυτών, άλλων παλιότερων και άλλων νεότερων μέχρι τις μέρες μας, στους οποίους φυσικά συμπεριλαμβάνονται όλοι οι κατά δημοτικές θητείες χρηματίσαντες Δήμαρχοι, ως Πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Κ. Κανείς δεν υπήρξε αδιάφορος.

Στην παρούσα θητεία, το νέο Δ.Σ του Π.Κ έχει πολλά πράγματα που πρέπει να ασχοληθεί και να αποφασίσει.
Μέλημά μας πρέπει να είναι η ενασχόληση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών με τα πολιτιστικά δρώμενα και ιδιαίτερα η προσέλκυση συμπολιτών μας, που μέσα από τις γραμμές του εθελοντισμού θα βοηθήσουν το Π.Κ στις εκδηλώσεις του ολοχρονίς.

Επιδίωξή μας η διεξαγωγή αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων (μουσικής, χορού, θεάτρου, εικαστικών) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ιδιαίτερα πρέπει να μας απασχολήσουν οι Γιορτές Λόγου & Τέχνης, που το 2015 γιορτάζουμε την 60η επέτειό τους, τις οποίες πρέπει να ξαναδούμε τόσο από την πλευρά της χρονικής περιόδου διεξαγωγής τους όσο και από την πλευρά της θεματολογίας τους.

Στόχος μας επίσης η αναβάθμιση του Φεστιβάλ Φολκλόρ, που επί χρόνια αποτελεί ένα υπέροχο πολύχρωμο στολίδι για τον λευκαδίτικο Αύγουστο, αλλά και το τί μέλει γενέσθαι με το μόνιμο και επαναλαμβανόμενο πρόβλημα των απαράδεκτων συνθηκών στέγασης των φιλοξενούμενων συγκροτημάτων σε σχολικές αίθουσες, για το οποίο «περίλυπος εστί η ψυχή μας» αλλά αυτό δεν αρκεί, γιατί δυσφημιζόμαστε ως Δήμος κι ως χώρα.
Πρέπει τέλος να προβληματιστούμε πάνω στο φλέγον θέμα της έλλειψης οικονομικών πόρων και να ψηλαφίσουμε τρόπους και μεθόδους εξεύρεσης λύσεων, μέσα στην οικονομική κρίση.

Κυρίως όμως να ψάξουμε και να καταθέσουμε νέες ιδέες, τομέα πάνω στον οποίο θα ζητηθεί η άποψη και η βοήθεια όλων σας.

Ο Πολιτισμός εξ ορισμού ενώνει, συνεπώς κάθε πρόσωπο που μετέχει στο συντονισμό κι όχι μόνο των πολιτιστικών δρώμενων, πρέπει να διαπνέεται, πέρα από τη διάθεση της ανιδιοτελούς προσφοράς του και από την αντίληψη της εποικοδομητικής σύνθεσης και συναίνεσης. Αυτό είναι το Πιστεύω μου.
Το πεδίο του πολιτισμού δεν είναι πεδίο μαχών αλλά πεδίο προορισμένο από το ανθρώπινο πνεύμα, για να ανθίζουν όλα τα άνθη της έκφρασης και πνευματικής δημιουργίας.

Έριδες, προστριβές, οξύτητες και αντιπαραθέσεις και ιδίως πολιτικές, παραταξιακές, σωματειακές ή προσωπικές, φρονώ ότι ούτε στο παρελθόν είχαν αλλά κι αν είχαν, ευελπιστώ ότι δεν θα έχουν θέση ανάμεσα στα μέλη που θα απαρτίσουν το νέο Δ.Σ του Π.Κ.

Από τη θέση που με τιμήσατε, θα προσπαθήσω να αφιερώσω όσο το δυνατόν περισσότερο από τον περιορισμένο -λόγω επαγγέλματος- χρόνο μου, στην ενασχόλησή μου με το Π.Κ, σαν ένας απλός εργάτης και μαζί με τα μέλη του Δ.Σ και με τη συμπαράσταση όλων σας, μέσα σε καιρούς παντοιοτρόπως χαλεπούς και με ένα πενιχρότατο προϋπολογισμό, θα αγωνιστούμε για να δώσουμε μια κατά το δυνατόν φρέσκια πνοή στα δημοτικά πολιτιστικά μας πράγματα. Σας ευχαριστώ.»

Τα νέα μέλη του Πνευματικού Κέντρου είναι τα εξής:
Δρακονταειδής Κωνσταντίνος Δήμαρχος Λευκάδας, Πρόεδρος.
Τακτικά μέλη:
(Δημοτικοί Σύμβουλοι) Αρβανίτης Σπύρος, Βλάχος Στάθης, Χαλικιάς Λάκης, Κατωπόδη Εύα, Ζουριδάκης Ευτύχιος, Γράψας Θανάσης, Γληγόρης Κωνσταντίνος.

(Δημότες): Λιβιτσάνου Ιωάννα, Κοψιδά Παρασκευή (Βιβή), Προδρομίτης Βασίλης, Μπάρκας Γιώργος, Γαζής Τάσος, Δελαπόρτας Σταύρος, Παπαδόπουλος Ανδρέας.

Αναπληρωματικά μέλη:

(Δημοτικοί Σύμβουλοι): Περδικάρης Θανάσης, Κοντογιώργης Ηλίας, Βικέντιος Νίκος, Σκληρός Φίλιππος,
(Δημότες): Παπαδόπουλος Άγγελος, Παπουτσόπουλος Σπύρος, Παστέλης Βασίλης, Σκληρός Θωμάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με την νέα του σύνθεση θα συνέλθει για να εκλέξει μεταξύ των μελών του Γενικό Γραμματέα, Γενικό Έφορο, λοιπούς Εφόρους και Προέδρους Επιτροπών, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του.

Προηγουμενο αρθρο
Όπου η πολιτεία αδιαφορεί
Επομενο αρθρο
Ο ΑΣΛ Φίλανδρος στην Πρέβεζα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.