HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ«Νίκη» Λευκάδας: Η ομάδα της καρδιάς μας

«Νίκη» Λευκάδας: Η ομάδα της καρδιάς μας

Με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ «Νίκη» Λευκάδας έχω ένα συναισθηματικό δεσμό που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Η θυγατέρα μου μαθήτρια της πέμπτης τάξης του Δημοτικού, μετά από προτροπή του Γυμναστή της, βρέθηκε στις τάξεις της ομάδας. Παρέμεινε για αρκετά χρόνια. 16Τις περισσότερες φορές δεν ήμουν εγώ αυτή που τη συνόδευα στις προπονήσεις και στους αγώνες, αλλά ο πατέρας της. Έζησα, όμως από «κοντά», θέλοντας και μη, τη ζωή της ομάδας και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Γνώρισα τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν -κάποιοι είναι ακόμα στο συμβούλιο.

Η θυγατέρα μου, ο  συνδετικός κρίκος με την ομάδα, σταμάτησε λόγω σπουδών την ενασχόληση της με το άθλημα, αλλά εξακολουθώ να τρέφω μια ξεχωριστή συμπάθεια για την ομάδα, όχι μόνο για συναισθηματικούς αλλά και για πολλούς άλλους λόγους.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται διαχρονικά με την ομάδα, δεν έχουν σχέση με «παράγοντες», με «λεφτάδες», και κανένας δεν χρησιμοποιεί την ομάδα για προσωπική προβολή, πράγμα σημαντικό για μένα. Είναι οι περισσότεροι γονείς αθλητριών, είναι οι άνθρωποι της «διπλανής πόρτας», και έχουν αγωνία –όπως και στην προσωπική τους ζωή- ώστε να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη λειτουργία της ομάδας. Τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα δεν έχει εισπράξει ούτε την ελάχιστη επιχορήγηση που παλαιότερα της έδινε η Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης.

Η «Νίκη» ιδρύθηκε το 2006. Έχει τμήματα νεανίδων, κορασίδων, γυναικών και Ακαδημίες για τα μικρότερα κορίτσια. Συνολικά 80 κορίτσια και γυναίκες αποτελούν σήμερα το δυναμικό της «Νίκης».

DSCN2229

Η πορεία και η προσφορά της ομάδας μέχρι σήμερα είναι αξιόλογη, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και κοινωνικά. Τα μικρά κορίτσια που ξεκινούν από το Δημοτικό μαθαίνοντας μπάσκετ, έχουν ευκαιρίες και δυνατότητες να γυμναστούν, να μάθουν να σκέπτονται και να λειτουργούν ομαδικά, να αγαπούν το σώμα τους. Οι προπονήσεις αλλά και οι αγώνες είναι μεγάλα μαθήματα, αγωνιστικότητας, αυτοσυγκέντρωσης και υγιούς διοχέτευσης του νεανικού δυναμισμού. Η ομάδα χαρίζει σε όλο το νησί όμορφες στιγμές αγωνιστικά και μας κάνει να νοιώθουμε περήφανοι με τις νίκες της.

Από το 2006 μέχρι το 2010 οι Κορασίδες της «Νίκης» ήταν μόνιμα πρωταθλήτριες. Το 2009 οι γυναίκες της «Νίκης» κατάφεραν να ανέβουν στην Α2 κατηγορία όπου παραμένουν μέχρι σήμερα. Αλλά και οι κορασίδες και οι νεανίδες σημειώνουν συνεχώς επιτυχίες.

IMG_7076

10478695_748537221848221_1890507190_o

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε αισιόδοξα για όλα τα τμήματα της «Νίκης». Οι κορασίδες ξεκίνησαν με επιτυχίες. Στοχεύουν και έχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΒΔΕ. Οι νεανίδες έχουν ήδη κερδίσει τον πρώτο τους αγώνα για το πρωτάθλημα νεανίδων και συνεχίζουν με ελπίδες για την κατάκτησή του. Οι γυναίκες ξεκίνησαν και συνεχίζουν αήττητες, με φιλοδοξία την άνοδό τους στην Α1 κατηγορία.

Τα τελευταία τρία χρόνια τα τμήματα της Νίκης προπονούν οι: Νίκος Δουβίτσας, και Θεοδόσης Βαφιάς. Τι να πω για τη σεμνότητα, την απλότητα, το ήθος και των δυο! Έχουν δημιουργήσει ένα ευχάριστο και ήρεμο κλίμα, χωρίς σε καμία περίπτωση να παραμερίζεται η αυστηρότητα και η πειθαρχία που είναι επιβεβλημένη. Επίσης τμήματα Ακαδημιών προπονούν και οι αθλήτριες Νικολέττα Μπαλά και Μαντώ Ψυχογιού.

DSCN2224
Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Κλειστά όλα τα σχολεία της Ελλάδας αύριο 5/11
Επομενο αρθρο
Μια όμορφη συνέχεια στις «Παιδικές Φωνές»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.