HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝα ακυρωθεί η μεταβίβαση των ακινήτων της Λευκάδας στην ΕΤΑΔ Α.Ε ζητά ο Θανάσης Καββαδάς

Να ακυρωθεί η μεταβίβαση των ακινήτων της Λευκάδας στην ΕΤΑΔ Α.Ε ζητά ο Θανάσης Καββαδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2018
Να ακυρωθεί η μεταβίβαση των ακινήτων του νομού Λευκάδας που παραχωρήθηκαν στην ΕΤΑΔ Α.Ε ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς

Την ακύρωση μεταβίβασης όλων των ακινήτων του νομού Λευκάδας που παραχωρήθηκαν στην ΕΤΑΔ Α.Ε., το γνωστό Υπερταμείο, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, με ερώτηση που κατέθεσε στον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Βουλή.

Ειδικότερα ο βουλευτής καταγγέλλει την παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου και την προχειρότητα με την οποία η συγκυβέρνηση ικανοποιεί τα αιτήματα των δανειστών, αγνοώντας ακόμα και τις εξαιρέσεις που ορίζει ο ν.4389/2016 (άρ.196/παρ. 4) τον οποίο οι ίδιοι ψήφισαν και σήμερα καταστρατηγούν, μεταβιβάζοντας για 99 ολόκληρα χρόνια στο Υπερταμείο – όπως ορίζεται στο μνημόνιο που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-, ακίνητα τα οποία εξαιρούνται βάσει του εν λόγω νόμου.

Για το νομό Λευκάδας, σύμφωνα με έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Λευκάδας, μεταβιβάζονται κραυγαλέες περιπτώσεις οι οποίες υπάγονται στις εξαιρέσεις του νόμου και δεν επιτρέπεται να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις παράτυπες μεταβάσεις ακινήτων του νομού Λευκάδας, περιλαμβάνονται ακίνητα που βρίσκονται εντός περιοχών NATURA, το δάσος των Σκάρων, αρχαιολογικοί χώροι, σχολικά κτήρια (νηπιαγωγείο, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια), παιδική χαρά, το Διοικητήριο Λευκάδας, το Κέντρο Νεότητας, ακόμα, χώροι που έχουν παραχωρηθεί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΚΤΕΟ καθώς και ακίνητα με χρήση γης για την Ελληνική Αστυνομία, τη Στρατολογία – Εκπαίδευση κλπ.

Επιπλέον, αναφέρονται και άλλα 46 γεωτεμάχια που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Λευκάδας και φαίνεται να έχουν δασικό χαρακτήρα, δηλαδή εμπίπτουν επίσης στις εξαιρέσεις, καθώς και γεωτεμάχιο στους Καρυώτες το οποίο βρίσκεται εντός αρχαιολογικής ζώνης και θα πρέπει να διευκρινιστεί το καθεστώς του μέσω της Εφορίας Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Ο κ. Καββαδάς ερωτά τον υπουργό, τι σκοπεύει να κάνει με τα ακίνητα που μεταβιβάζονται και σε αυτά στεγάζονται σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, το Διοικητήριο, η Πυροσβεστική, κλπ. «Θα καταλήξουμε με την πρακτική αυτή το Δημόσιο τελικώς να ενοικιάζει από την ΕΤΑΔ ΑΕ ή από ιδιώτες τα ακίνητα τα οποία έχει σήμερα στην κατοχή του;» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Μια «Βαρκαρόλα Αγάπης» διοργάνωσαν οι Λευκαδίτες της Πάτρας
Επομενο αρθρο
Η ΕΛΜΕ για την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων

5 Σχόλια

  1. dope
    29 Σεπτεμβρίου 2018 at 12:22 — Απάντηση

    υπαρχει και αρθρο 5 οπου την εκμεταλευση των εξαιρουμενων ακινητων,η την διαχειρηση την εχει η ΕΤΑΔ που σημαινει οτι δεν μπορει να το πουλησει μπορει ομως να το διαθεση ,μεχρι 99 χρονια οπως γινεται στην αγρια δυση οπου ειναι σεριφης ο τζιμ ανταμς

  2. giorgos
    28 Σεπτεμβρίου 2018 at 19:17 — Απάντηση

    Στό δάσος τών Σκάρων , έλληνας είναι αυτός πού έχει βάλει ένα τεράστιο πορτόνι πού απαγορεύει τήν είσοδο στό βουνό…Νά τά λέμε κι’ αυτά .

    • Jim Adams
      28 Σεπτεμβρίου 2018 at 19:31 — Απάντηση

      Σωστό αυτό που λες αλλά καμμία σχέση με το θέμα. Ψάξε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Β. Φέτση να δεις ποιοί αντέδρασαν τότε στην πρόταση για αποβολή του συγκεκριμένου από την περιοχή όταν έφεραν το θέμα οι κάτοικοι της Νικιάναςκαι μην εκπλαγείς όταν διαπιστώσεις ότι μεταξύ τους βρίσκονται και σημερινοί επίδοξοι υποψήφιοι και πως λειτούργησε η κομματική διαπλοκή.

  3. Jim Adams
    28 Σεπτεμβρίου 2018 at 14:56 — Απάντηση

    Άλλη μία φορά φτηνή και ανέξοδη αντιπολίτευση από το βουλευτή.
    Ακολουθώντας την πάγια τακτική του κόμματος του κάνει ερώτηση βασιζόμενος σε fake news ή ακόμα χειρότερα δεν έχει διαβάσει το σχετικό ΦΕΚ ή το διάβασε και δεν το κατάλαβε. Δεν θέλω να δεχθώ ότι παραπληροφορεί τον κόσμο γιατί όταν θα δοθεί απάντηση από τον Υπουργό σιγά μην αναφέρει την απάντηση.
    Αν λοιπόν ο βουλευτής είχε διαβάσει και καταλάβει το ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 2320/19-6-2018 θα διαπίστωνε ότι στο άρθρο 2 της ΥΠΟΙΚ0004586ΕΞ2018αναφέρεται επί λέξει
    ”Από την μεταβίβαση εξαιρούνται όσα τυχόν από τα ανωτέρω ακίνητα εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ 4 του άρθρου 196 του ν. 4389/2016, ή γενικά η μεταβίβαση τουςείναι αντίθετη στις κείμενες διατάξεις.
    Αν πάλι είχε διαβάσει το ν. 4389/2016 άρθρο 196 παρ. 4α θα διάβαζε επί λέξει τις κατωτέρω εξαιρέσεις
    ” α. Αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις υδρότοποι β. περιοχές Ramsar γ. περιοχές Natura δ. αρχαιολογικοί χώροι ε. αμιγώς δασικές εκτάσεις και λοιπά πράγματα εκτός συναλλαγής”
    Μετά από αυτά που κολλάνε το δάσος των Σκάρων και οι περιοχές Νatura και Ramsar και οι αρχαιολογικοί χώροι που επικαλείται στην ερώτηση του ο βουλευτής; Ας διαβάζει καλύτερα τους νόμους για να μην εκτίθεται. Να περιμένω καμμία κριτική για τους φτηνούς πολιτικαντισμούς του βουλευτή από τα κατά άλλα λαλίστατα ΜΜΕ τηςΛευκαδας; Α πα πα πιπέρι στο στόμα.

    • αλλέγρος
      28 Σεπτεμβρίου 2018 at 21:02 — Απάντηση

      Μ’ αρέσει να μιλάνε για fake news (“φακ νιους”, που τα λέει και ο Πολάκης!!!)τα πληρωμένα τρολ του Καρανίκα! Όχι μ’ αρέσει, γουστάρω, τρελλαίνομαι! Να έχεις υποθηκεύσει ΟΛΗ τη δημόσια περιουσία για 99 ΧΡΟΝΙΑ και να κουνάς και το δάχτυλο!! Μου θυμίζει τον παλαβό ρωμαίο αυτοκράτορα Καλλιγούλα. Αυτός είχε το συνήθιο να πέρδεται δημόσια. Στο άκουσμα όμως του γνωστού ενοχλητικού ήχου έδειχνε τον πρώτο συγλητικό που έβλεπε μπροστά του φωνάζοντας “Αυτός το έκανε”!!! Στη συνέχεια τον πέταγαν τον άτυχο στα λιοντάρια για…προσβολή της “δημοσίας αιδούς”!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.