HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝα επιστραφούν στους συνταξιούχους οι παράνομες κρατήσεις ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς με ερώτηση του

Να επιστραφούν στους συνταξιούχους οι παράνομες κρατήσεις ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς με ερώτηση του

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άδικη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση επιστροφής των παράνομων κρατήσεων στους συνταξιούχους καταγγέλλει ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς και 17 ακόμα βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, που δικαιούνται για το διάστημα από 1-6-2016 έως σήμερα, έως και 1.800 ευρώ για κύριες και μέχρι τα 900 ευρώ για επικουρικές συντάξεις, περιμένουν την επιστροφή των χρημάτων, καταλογίζοντας στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «ολιγωρία και αδράνεια».

Όπως εξηγείτε «τα ταμεία εξακολουθούν να παρακρατούν τις περικοπές που έγιναν με τους Ν.4093/2012 και Ν.3986/2011 στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε πλασματικά ποσά, δηλαδή, στα ποσά πριν τις μειώσεις που επιβλήθηκαν βάση του νόμου “Κατρούγκαλου” (Ν.4387/2016, άρθρο 96) από τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, με κατώτερο πλαφόν τα 1.300 ευρώ μικτά (άθροισμα κύριας και επικουρικής)».

Αποτέλεσμα, όπως σημειώνεται, είναι να επιβάλλεται «ψαλίδι» σε πλασματικά, δηλαδή στα παλιά ποσά, ενώ αν λαμβάνονταν ως βάση το νέο ποσό, μετά τις μειώσεις τόσο στην επικουρική όσο και στο άθροισμα κύριας και επικουρικής, οι μειώσεις θα ήταν σημαντικά μικρότερες ή ακόμη και μηδενικές..

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καββαδάς καλεί την αρμόδια υπουργό να απαντήσει αν «η “λανθασμένη” παρακράτηση σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων οφείλεται σε παράλειψη ή σκοπιμότητα», καθώς και να διευκρινίσει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των θιγόμενων συνταξιούχων.

Για να δείτε την ερώτηση πατήσετε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Ετήσιο εορταστικό Gala Τηλυκράτη
Επομενο αρθρο
Όταν τα σύννεφα κινούνται!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.