HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝεκρή χελώνα Καρέτα – Καρέτα ξεβράστηκε στο Κάστρο

Νεκρή χελώνα Καρέτα – Καρέτα ξεβράστηκε στο Κάστρο

Άλλη μια νεκρή χελώνα Καρέτα – Καρέτα ξεβράστηκε απο το κυμα, σήμερα στην παραλία στο Κάστρο. Τους καλοκαιρινούς μήνες αρκετές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιες εικόνες στην παραλία του Κάστρου. Εκφράζουμε τη θλίψη μας και συνεχίζουμε, χωρίς μάλλον να γίνεται τίποτα από όσα χρειάζονται για την προστασία τους.

Είναι γνωστό ότι η Καρέτα – Καρέτα είναι απειλούμενο είδος. Θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και προστατεύεται από τη Σύμβαση της Βέρνης, καθώς και από τη συνθήκη CΙΤΕS για τον έλεγχο του εμπορίου ειδών απειλούμενων με εξαφάνιση. Πριν από 80 χρόνια, ο πληθυσμός της ξεπερνούσε τις 50.000. Σήμερα, με βία φθάνει τις 4.000 παγκοσμίως.

✓ Σημαντικές απειλές για την Καρέτα – Καρέτα αποτελούν η χρήση μη επιλεκτικών αλιευτικών εργαλείων εξαιτίας των οποίων κάθε χρόνο χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες μπλέκονται τυχαία στα δίχτυα και τα παραγάδια και πνίγονται.

✓ Η ρύπανση από προϊόντα πετρελαίου, χημικές ουσίες και σκουπίδια.

✓ Οι πλαστικές σακούλες, αφού οι χελώνες τις τρώνε, νομίζοντας πως πρόκειται για τσούχτρες, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από ασφυξία.

✓ Οι χελώνες τραυματίζονται, μερικές φορές θανάσιμα, από ταχύπλοα σκάφη που πλέουν κοντά στις παραλίες ωοτοκίας.

15

Φωτογραφία: Ελένη Ράπτη

Προηγουμενο αρθρο
Εορτή Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου
Επομενο αρθρο
Έναρξη Εκπτώσεων Θερινής Περιόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.