HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝεκρός αιωροπτεριστής στη Λευκάδα

Νεκρός αιωροπτεριστής στη Λευκάδα

Τραγικό τέλος είχε η περιπέτεια αιωροπτεριστή στη Λευκάδα, καθώς ο άτυχος άνδρας είχε παγιδευτεί σε βράχο σε απόκρημνη πλαγιά κοντά στην παραλία Κάθισμα και δυστυχώς εξέπνευσε πριν γίνει εφικτή η διάσωσή του.

Νεκρός είναι ένας 57χρονος Αυστριακής καταγωγής ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε πλαγιά κοντά στην παραλία Κάθισμα. Μόλις έγινε γνωστός ο εγκλβισμός του, αμέσως υπήρξε κινητοποίηση για τη διάσωσή του.

Μάλιστα, για τον απεγκλωβισμό του κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας από το Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου για να τον μεταφέρει για νοσηλεία.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, παρότι ο άνδρας παρελήφθη από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και οδηγήθηκε σε χώρο όπου μπορούσε να προσεγγίσει το ελικόπτερο, δυστυχώς έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Η είδηση όπως την μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ηλικιωμένος αιωροπτεριστής, υπήκοος Αυστρίας, που έκανε το αγαπημένο του χόμπι στη Λευκάδα, καθώς από άγνωστη αιτία βρέθηκε πάνω στα βράχια πλαγιάς στην περιοχή Κάθισμα.

Ο άτυχος 57χρονος, ο οποίος απολάμβανε τις διακοπές του στο νησί της Λευκάδας, τις τελευταίες ημέρες, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα βράχια με αποτέλεσμα να τραυματισθεί βαριά. Στο σημείο έσπευσαν για την διάσωση του ηλικιωμένου άντρα, δυνάμεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής όμως στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσουν το σημείο που είχε πέσει ο ηλικιωμένος. Στην συνέχεια ζητήθηκε η συνδρομή πολεμικού ελικοπτέρου από την βάση του Ακτίου για την διάσωση αλλά ούτε και έτσι κατάφεραν να τον σώσουν.

Τελικά τη λύση έδωσε κλιμάκιο της 5ης ΕΜΑΚ Ηπείρου και σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν πολύ βαριά τραυματισμένο τον άτυχο άντρα.

Ο 75χρονος, κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λευκάδας, εξέπνευσε.

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Ασφαλτόστρωση της οδού Αναπαύσεως
Επομενο αρθρο
Πόρτο Κατσίκι γάλακτος! ... (Μάης γάρ) -video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.