HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Για μία ακόμα φορά σε ανακοίνωση του ο βουλευτής εμπαίζει τους Λευκαδίτες

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Για μία ακόμα φορά σε ανακοίνωση του ο βουλευτής εμπαίζει τους Λευκαδίτες

Για μία ακόμα φορά σε ανακοίνωση του ο βουλευτής εμπαίζει τους Λευκαδίτες.

Στην προσπάθεια του να κάνει αντιπολίτευση λόγω έλλειψης πολιτικού αφηγήματος , κάτι που χαρακτηρίζει συνολικά το κόμμα του εκτίθεται γιατί από το περιεχόμενο της ομιλίας του / ανακοίνωσης φαίνεται ότι ή παραπληροφορεί τους Λευκαδίτες ή δεν έχει διαβάσει(;) /καταλάβει(;) τα νομοσχέδια στα οποία αναφέρεται δεν είναι δα και η πρώτη φορά(διόδια Ακτίου κίνητρα προς γιατρούς για στελέχωση Νοσοκομείων άγονων και νησιωτικών περιοχών).

Όταν μετά, προφανώς από εσωτερική πληροφόρηση στελεχών του κόμματος του σε Υπουργεία πληροφορείται κάποιο θετικό μέτρο για τη Λευκάδα ,σπεύδει ασθμαίνων να το ανακοινώσει και μάλιστα ως αποτέλεσμα δικών toυ παρεμβάσεων και πιέσεων. Όταν λαμβάνει γνώση κάποιου μέτρου αρνητικού κατά τη γνώμη του το ανακοινώνει κατάλληλα παραποιημένο για να κατακεραυνώσει την κακή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας αποφασίσει επί τέλους τι από τα δύο ισχύει.
Ως προς τα θέματα που καταγγέλλει .

1.ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.

Aναφέρει στην ανακοίνωση του και μάλιστα με τονισμένα γράμματα, ότι στο Νομοσχέδιο για την επέκταση της αρμοδιότητας της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε όλα τα νησιά ‘’Δυστυχώς όχι σε όλα, καθώς για ένα ακατανόητο λόγο εξαιρείται η Λευκάδα’’. Αν έκανε τον κόπο ο βουλευτής εκτός του να αναγιγνώσκει ότι του γράφουν οι επικοινωνιολόγοι του για το 6λεπτο της δημοσιότητας στη Βουλή που θα προωθηθεί στη συνέχεια στα φιλικά του τοπικά ΜΜΕ να διάβαζε και το νομοσχέδιο θα έβλεπε ότι στο Ν. 4597/2019 άρθρο 12 παρ. 1αναφέρεται ότι ‘’επεκτείνεται η χωρική δικαιοδοσία της Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.στο σύνολο των νησιών της ελληνικής επικράτειας πλην των νήσων Εύβοιας και Λευκάδας’’, πράγμα όμως που αποσιωπάται από το βουλευτή για να δέσει το αντιπολιτευτικό του αφήγημα. Και συνεχίζει η εισηγητική έκθεση στο άρθρο 12 παρ. 1 ‘’στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η αποτελεσματικότερη συμβολή της Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. στην επίλυση των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νησιά.

Καλός ο λαϊκισμός κύριε βουλευτά ,αλλά και λίγη επαφή με την πραγματικότητα δεν βλάπτει. Όσο νησί είναι η Εύβοια άλλο τόσο νησί είναι και η Λευκάδα. Έχουν ποικίλα προβλήματα η Λευκάδα και η Εύβοια σε σχέση με τα μικρά , απομεμακρυσμένα και παραμεθόρια νησιά;(κόστος μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων . έλλειψη Υπηρεσιών ,προσφυγικές ροές). Εξ ου και το ισχύον ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ.

Μπορεί να φανταστεί κανείς να παρουσιάσει η Ελλάδα στη Ε.Ε. πρόγραμμα ενίσχυσης νησιωτικής πολιτικής για Εύβοια και Λευκάδα; Μόνο θυμηδία θα προκαλέσει.. Και επειδή αφήνεται σε συνδυασμό με το θέμα 6 τεχνηέντως να εννοηθεί (παλιό επικοινωνιακό κολπάκι) είναι σαφές και προς άρση κάθε παρεξήγησης ότι το νομοσχέδιο εξαιρεί το νησί της Λευκάδας και δεν αφορά Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό.

2 Η ΠΑΡ ΟΛΙΓΟΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ως προς τη παρ ολίγον εξαίρεση του Νοσοκομείου μας θυμίζει το ‘’ολίγον έγκυος’’. Δεν συνέβη τίποτε παρ ολίγον. Απλά με μία απόφαση που συνέταξαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας οφειλόμενη σε αμέλεια της τότε Διοίκησης του Νοσοκομείου(2015)να επικαιροποιήσει τα στοιχεία προς το Υπουργείο ως προς τον χαρακτηρισμό του ,δεν συμπεριέλαβε ξανά το Νοσοκομείο στις χαρακτηρισμένες ως άγονες και νησιωτικές περιοχές στις οποίες ανήκε, δηλ. κατηγορία Β’( για λήψη ειδικότητας), εξ ου και το καταβαλλόμενο από την Περιφέρεια Ι.Ν. χρηματικό επίδομα στους Επικουρικούς Ιατρούς του Νοσοκομείου.

Μόλις έγινε αντιληπτό με παρέμβαση του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και προσωπική επικοινωνία του πρώην βουλευτή Σταύρου Γρηγόρη με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έγινε άμεση διόρθωση της απόφασης . Για δε την κινδυνολογία του βουλευτή ότι θα στερούσε γιατρούς στο νησί οι αριθμοί είναι καταλυτικοί για τη κινδυνολογία του . Το 2015 που το κόμμα του παρέδωσε την εξουσία, αφού πρώτα ο φίλος του ‘Αδωνις εν μία νυκτί εξαφάνισε την υπάρχουσα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας απολύοντας 2.500 γιατρούς από το ΙΚΑ, κλείνοντας στην πράξη και το τοπικό Υποκατάστημα( να υπενθυμίσουμε την κινητοποίηση από κοινού του Ε.Κ.

Λευκάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας με συγκέντρωση μπροστά στο ΙΚΑ), διορισμοί δε μονίμων ιατρών είχαν να γίνουν από το 2009, το Νοσοκομείο είχε 19 ιατρούς κάθε ειδικότητας που τώρα έχουν φθάσει τους 42 έχουν δε δρομολογηθεί και άλλες προσλήψεις στο αμέσως προσεχές διάστημα , ενώ οι Αγροτικοί Ιατροί που είχαν καταντήσει είδος προς εξαφάνιση έχουν ξαναγεμίσει τις Δομές Υγείας( στους υπάρχοντες έχουν προστεθεί το τελευταίο 2μηνο άλλοι 9.

3. ΑΚΥΡΩΣΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΕΥΞΗΣ

Η μελέτη εκείνη της υποθαλάσσιας ζεύξης για την οποία τόσο κόπτεται ο βουλευτής εξυπηρετούσε μόνο μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα και επιβολή διοδίων. Αν είχε γίνει , μήπως ο βουλευτής θα προσέτρεχε στην προσφιλή του μέθοδο των αναφορών ζητώντας υποκριτικά από τη κακή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την απαλλαγή καταβολής διοδίων αλά Άκτιο;

Ας βγει ευθέως να πει στους Λευκαδίτες ότι προκρίνει κάτι τέτοιο.
Ας μην ανησυχεί ο βουλευτής, η ζεύξη θα γίνει με την προσφορότερη και οικονομικότερη μέθοδο και χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου πολύ δε σύντομα θα έχουμε επ’ αυτού ανακοινώσεις από το Υπουργείο.

4. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΕΙ

Μόνιμα και σε αυτό σε τροχιά της παραπληροφόρησης ο βουλευτής. Αφού πρώτα φρόντισε ως Δημοτικός Σύμβουλος κατά την διάρκεια της έκδοσης ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας επί Δημαρχίας Κ. Αραβανή εναντίον της απόφασης του τότε Υπουργού Παιδείας του κόμματος του Αρβανιτόπουλου για κατάργηση του ΤΕΙ Λευκάδας να βγει από την αίθουσα για να αποφύγει το δίλημμα του να παραμείνει και να υπερψηφίσει κόντρα στο κόμμα του ή να μείνει και να το καταψηφίσει κόντρα στους Λευκαδίτες προτίμησε το ‘’μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν’’ τουτέστιν την μετά από χρόνια προσφάτως εφαρμοσθείσα στη Βουλή μέθοδο του βουλευτή Φωκά . Κρίμα να μην έχει κατοχυρώσει με copyright τη μέθοδο και να του την κλέψει ο συνάδελφος του. Και για να σοβαρευτούμε απέναντι στη βάναυση παραπληροφόρηση του βουλευτή .Δεν καταργούνται ουσιαστικά τα δύο τμήματα όπως παραπληροφορεί ο βουλευτής αλλά στην πράξη αναβαθμίζονται αντικαθιστάμενα από δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα. Παρεπιπτόντως όταν αυτά τα σοβαρά θέματα συζητούνταν στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα ο βουλευτής έλαμψε δια της απουσίας του αντί να είναι εκεί μαζί με τους άλλους θεσμικούς παράγοντες (Δήμος, Περιφέρεια) για να τα συμπροωθήσουν.

Αντίθετα για ένα έλασσον και καθαρά υπηρεσιακό θέμα (αναδιάταξη Αστυνομικών Τμημάτων) βρήκε χρόνο να παραβρεθεί στην Κέρκυρα , γιατί κατά την κρίση του τα μεγάλα αναπτυξιακά θέματα της Λευκάδας ήταν η μη κατάργηση του Α.Τ. Καρυάς και η έδρα του έτερου Α.Τ. ( Βασιλική ή Νυδρί)

4.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ INTERNET

Και εδώ πάλι λαϊκίζοντας παραπληροφορεί ο βουλευτής. Η Υπουργική Απόφαση αφορούσε 47 μικρά απομονωμένα και παραμεθόρια νησιά. Επομένως ο Υπουργός δεν εξαίρεσε Μεγανήσι , Καστό ,Κάλαμο όπως διαστρεβλωτικά το παρουσιάζει ο βουλευτής. Τα τρία αυτά νησιά μικρά τα λες, απομονωμένα και παραμεθόρια σίγουρα όχι. Και μια και κόπτεται για το internet μήπως μπορεί να μας πληροφορήσει που βρίσκεται εκείνο το δωρεάν Wi-Fi του Σαμαρά .Εύκολο είναι να τον ρωτήσει μια και δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου τον κατατάσσουν στην ομάδα Σαμαρά ,Άδωνη, Βορίδη της ΝΔ με ότι αυτή εκφράζει ιδεολογικά.

6. ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Κι εδώ το κοντέρ του λαϊκισμού χτύπησε κόκκινο. Το πλοίο δρομολογήθηκε για να συνδέει τα νησιά του Ιονίου και όχι να κάνει στάση σε κάθε νησάκι. Με τη λογική του βουλευτή θα έπρεπε να ξεκινά από τα Διαπόντια Νησιά και να καταλήγει στα Στροφάδια . Θα μπορούσε να εκτελέσει αυθημερόν το δρομολόγιο , ώστε την επόμενη μέρα να ακολουθήσει την αντίστροφη πορεία ; άλλο καθορισμός δρομολογίου μετά από μελέτη και άλλο λαϊκισμός κύριε βουλευτά, όπως και το ότι αυτό κόστισε τουριστικά στη Λευκάδα, μάλιστα τόσο πολύ που το καλοκαίρι βούλιαξε η Λευκάδα από κόσμο. Όταν και αυτό το θέμα συζητιόταν στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα μαζί με την καθιέρωση της σύνδεσης Καλάμου-Καστού με την Λευκάδα που ήταν ο βουλευτής να καταθέσει τις απόψεις του; ήταν όμως εκεί να δίνουν τον αγώνα για την προώθηση των συμφερόντων της Λευκάδας άλλοι είτε θεσμικά είτε προσωπικά με ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι με επικοινωνιακούς όρους .
Καλές οι δημόσιες σχέσεις , καλύτερη όμως η ουσιαστική πολιτική παρέμβαση και παρουσία.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Τρεις Λευκαδίτες στην φετινή έκθεση Γελοιογραφίας στο Μετρό του Συντάγματος
Επομενο αρθρο
Ο δρόμος που συνδέει την πόλη της Λευκάδας με το Κάστρο

1 Σχόλιο

  1. dope
    31 Μαρτίου 2019 at 02:09 — Απάντηση

    αλλοι ανηκουν στην ομαδα ιδεολογικα Σαμαρα ,Αδωνι Βοριδη και αλλοι στην ομαδα Μαδουρο Κιμ Ουνγκ,Μαο Καστρο,Πολ Ποτ Μπερια ,κλπ αξιολογων φιλων του λαου ,Αμα ξαναδειτε εδρα γραφτεμου

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.