HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝ.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Η Λευκάδα στον αυτόματο πιλότο

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Η Λευκάδα στον αυτόματο πιλότο

 

Διαχειριστική ικανότητα σημαίνει πρόβλεψη, πρόληψη, συντονισμός και παραγωγή αποτελέσματος.

Με αφορμή το μέγεθος της καταστροφής που βίωσαν οι πολίτες του ιστορικού κέντρου της πόλης, επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, μια σειρά από ζητήματα στα οποία η Δημοτική Αρχή έχει δείξει επικίνδυνη ολιγωρία, γεγονός το οποίο αν συνδυαστεί με την γενικότερη λογική μέσα στην οποία κινείται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα, πως το νησί μας τείνει με μαθηματική ακρίβεια προς την υπανάπτυξη και την απομόνωση.

Συγκεκριμένα:

1. Η άτολμη αντίδραση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά τον πρόσφατο σεισμό, είχε ως αποτέλεσμα η Λευκάδα να κηρυχτεί σεισμόπληκτη με μεγάλη καθυστέρηση. Μέχρι σήμερα, κανένας συμπολίτης μας δεν έχει εισπράξει την αποζημίωση που νόμιμα δικαιούται και το οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νησιού, καταμεσής της τουριστικής σαιζόν (π.χ. Σφακιώτες – Αγ. Νικήτας, Νικολή – Αγ. Πέτρος, Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί κλπ…).

2. Στο ζήτημα της οδικής σύνδεσης του νησιού με το αεροδρόμιο του Ακτίου, η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής είναι σημαντική, δεδομένου ότι υπήρχε έτοιμη μελέτη προς αξιοποίηση.

3. Ο πολιτικός καιροσκοπισμός που χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή, οδήγησε στην απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, με συνέπειες καταστροφικές σε ότι αφορά την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, ειδικά στον τομέα του τουρισμού.

4. Σταμάτησαν οι εργασίες (άγνωστο για πόσο) στο εργοτάξιο Αμφιλοχίας – Ακτίου, χωρίς να υπάρξει καμιά δημόσια παρέμβαση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ώστε να ενημερωθούν επίσημα για τις συνέπειες αυτής της απόφασης οι πολίτες της Λευκάδας, για τις επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού.

5. Στο ζήτημα των σκουπιδιών η Δημοτική Αρχή επί της ουσίας αναίρεσε τον περιφερειακό σχεδιασμό που υπήρχε και τίναξε στον αέρα τη συμφωνία με το Δήμο Ανακτορίου, γεγονός που αφήνει να αιωρούνται πολλά και κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με τα πραγματικά κίνητρα αυτής της επιλογής.

6. Στο θέμα της πυρκαγιάς που έπληξε το ιστορικό κέντρο, υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση και χαρακτηριστική αδυναμία στο συντονισμό των αρμόδιων να επέμβουν φορέων. Η ομολογουμένως καταλυτική παρέμβαση του ελικοπτέρου, θα είχε άραγε την ίδια επιτυχία αν αναγκάζονταν να ενεργήσει νύχτα, ή αν την ίδια χρονική στιγμή υπήρχαν αντίστοιχες εστίες σε άλλες περιοχές του νησιού ή της ευρύτερης περιοχής; Ερωτήματα που φανερώνουν, ότι παρόλο που ο Διοικητής της Πυροσβεστικής είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, χαρακτηρίζοντας το ιστορικό κέντρο ως ωρολογιακή βόμβα με δημόσια τοποθέτησή του, το αποτέλεσμα της φωτιάς που πρόσφατα έπληξε τη περιοχή, δείχνει ότι είτε δεν υπήρχε, είτε αν υπήρχε, εκτελέστηκε πλημμελώς το όποιο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης.

Δεδομένου ότι η τουριστική σαιζόν βρίσκεται σε εξέλιξη, οφείλουμε από τη μεριά μας να επισημάνουμε αντίστοιχες ‘’ωρολογιακές βόμβες’’ που υπάρχουν σε αρκετά σημεία του νησιού, όπως λ.χ. στην είσοδο της Βασιλικής ή στα Σύβοτα, κυρίως στους χώρους απόθεσης απορριμμάτων (βλ. π.χ. παλιές Αλυκές στη πόλη), ειδικά όταν αυτοί βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από πρατήρια βενζίνης και κατοικημένες περιοχές. Σε πολλές δε των περιπτώσεων, εκτός από πιθανές εστίες πυρκαγιάς, αποτελούν στην κυριολεξία υγειονομικές βόμβες.

Εκτός κριτικής, δεν μπορεί φυσικά να μείνει η στάση πολιτικών προσώπων με θεσμικό σήμερα ρόλο, οι οποίοι ενώ την κρίσιμη στιγμή επέλεξαν να στηρίξουν μια λογική με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά, έρχονται σήμερα να την απορρίψουν, με δημαγωγικό και λαϊκίστικο τρόπο, τασσόμενοι δήθεν εναντίον των καταστροφικών επιλογών της Δημοτικής Αρχής.

Η ανεπάρκεια, η προχειρότητα και η ανικανότητα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της τροΐκας εσωτερικού (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος) διαχειριστές των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν το νησί μας, οι συνέπειες των οποίων τείνουν να γίνουν σε βάθος χρόνου ανεξέλεγκτες.

Στους μαθητευόμενους μάγους της Αριστεράς και στους Πόντιους Πιλάτους της πολιτικής, δεν έχουμε παρά να τους πούμε:

’’ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – ΤΕΛΟΣ’’

15/08/2016,

Ν.Ε. Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Μαγική «BRAZίΛ» στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στην πόλη της Λευκάδας [Φωτό +video]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.