HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝ.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: μας ενδιαφέρει η ουσία όχι η επικοινωνία

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: μας ενδιαφέρει η ουσία όχι η επικοινωνία

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΟΧΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχει τέλος το δράμα του πολιτικού λόγου με τις «κατόπιν ενεργειών μου» πρακτικές του βουλευτή Λευκάδας

Αγωνιώδης η προσπάθεια να οικειοποιηθεί την κοινωνική ευαισθησία και τα φιλολαϊκά αναπτυξιακά μέτρα και παράλληλα να κρύψει την κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά καταστροφική πολιτική του κόμματος του, φαίνεται να μην έχει τέλος.

Όψιμες οι ανησυχίες του για την λύση των προβλημάτων στην παιδεία, στην υγεία, στους μισθούς, στις συντάξεις στις εργασιακές σχέσεις, στην πρόνοια στους κοινωνικά αδύναμους ,όσα πρόλαβε έστω εν μέσω της « κοινωνικής ευαισθησίας των δελτίων τύπου» και όσα δεν πρόλαβε…

Όψιμο και το ενδιαφέρον για τα διόδια το ύψος των οποίων υπογράφηκε επί ημερών ΝΔ, σε δρόμους γεμάτους από χρονικές καθυστερήσεις και σκάνδαλα. Με ευαισθησία στους άνεργους, φανταζόμαστε από ενοχές, μια που το κόμμα του φρόντισε να είναι άνεργοι.

Αντιφάσκει βέβαια όταν απαξιώνει τα επιδόματα και το κοινωνικό μέρισμα, ο ίδιος και το κόμμα του.

Βέβαια μετά την αποκάλυψη ότι είναι γνώστης της πολιτικής ιστορίας του τόπου σε αντίθεση με το προφίλ του νέου πολιτικού και την άγνοια για το παρελθόν, όπως ο ίδιος δήλωνε, προκύπτει ένα ερώτημα:

Στο χρονικό διάστημα που η ΝΔ ήταν κυβέρνηση θα έβρισκε μέτρα και για ποια απ΄ αυτά θα μπορούσε να περηφανεύεται, έστω ως ελάχιστο δείγμα ανθρωπιάς και ανακούφισης των δοκιμαζόμενων από την κρίση, πολιτών;

Η έξοδος από τα μνημόνια , σηματοδοτείται από μέτρα ελάφρυνσης διάφορων κοινωνικών στρωμάτων, σε αναπτυξιακή κατεύθυνση. Είναι η πρώτη φορά που έπειτα από 10 χρόνια, ελληνικός προϋπολογισμός περιέχει μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης και περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων δημιουργεί συνθήκες αισιοδοξίας στην πολλαπλώς επιβαρημένη κοινωνία τα τελευταία χρόνια και αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών που είχαν καταβληθεί για να μην ισχύσει το μέτρο.

Επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επέκταση κλαδικών συμβάσεων και το χτύπημα της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ ως 50% για σχεδόν 1,2 εκατ. σε δυο φάσεις, το ’19 και το ’20 με αλλαγή στη δομή του φόρου ώστε να γίνει πιο αναλογικός και ελαφρύτερος για τη λαϊκή κατοικία.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών με εισόδημα από 7.000 ευρώ και πάνω έως 35%.

Μείωση κατά 4% της φορολογίας επιχειρήσεων από 29% στο 25%.

Επιδότηση ενοικίου με ποσά από 70 έως και 200 ευρώ /μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.

Καταβολή όλων των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς.

Ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού.

Ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία με 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού.

Κατάργηση του Φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς- ΚΝΣΕΠ καθώς και για ανενεργές επιχειρήσεις.

Επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς ως 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα, σε ορίζοντα διετίας.

Αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ με μείωση κατά δυο μονάδων του μεγάλου, από 24% σε 22% και κατά μια του μικρού, από 13% σε 12%.

Εκκίνηση των διαδικασιών για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου .
Μπορούν να γίνουν συγκρίσεις για τις επιδόσεις της κάθε διακυβέρνησης, πριν και μετά το 2015, έτσι ώστε να υπολογίσει ο κάθε πολίτης, ποιοι για παράδειγμα «έκοψαν» τις συντάξεις, ποιοι μπόρεσαν να τις διασώσουν, ποιοι σταθεροποιούν την οικονομία και ποιοι μεριμνούν για την κοινωνική πλειοψηφία.

Η κοινωνικά δίκαιη αναπτυξιακή πολιτική, η επίλυση μέρους των επί χρόνια συσσωρευμένων προβλημάτων, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης μετά τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που εφαρμόστηκαν, η εθνικά υπεύθυνη πολιτική με ορατό στόχο η χώρα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να καταλάβει τη θέση που της αξίζει στην ευρύτερη περιοχή και διεθνώς, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής κυβέρνησης.

30/12 2018
Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Μοίρασε δώρα ο Άγιος Βασίλης!
Επομενο αρθρο
Παραμονή πρωτοχρονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.