HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝ. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Ο λαός δεν ξεχνά

Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Ο λαός δεν ξεχνά

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ

Επί των ημερών της Ν.Δ. απέκτησαν μια άλλη διάσταση οι όροι διαπλοκή, κομματικό κράτος , ρουσφέτι – αναξιοκρατία , μίζα, βόλεμα ημετέρων, αργομισθίες, διορισμοί δικών τους παιδιών, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού, και πολλά άλλα ,τόσα όσα χρειάζονται για να καταστραφεί μια χώρα.

Ποσό κύρος μπορεί να προσδώσει στο θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα κόμμα που ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας με χρέος τρεις φορές το ΑΕΠ της, την μη πρόσβαση στις αγορές χρήματος και την εξαθλίωση της Ελληνικής Κοινωνίας.
Τουλάχιστον ανίκανοι, είναι αυτοί που κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν τη χώρα, αποσυντόνισαν τον κοινωνικό ιστό, ξανάφεραν στη μνήμη του Ελληνικού Λαού εικόνες καταστροφής του ΄22 και του ΄45.

Πόσο αξιόπιστο είναι ένα κόμμα όταν, η πολιτική κάθοδο του αρχηγού της προαναγγέλθηκε ως δικαίωμα, όταν το συνολάκι εξοπλισμού του πολιτικού του γραφείου φέρει την υπογραφή της αμαρτωλής και διαπλεκόμενης εποχής SIEMENS, η δανειοδότηση του, μέσω της κλειστής εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», δεν προέβλεπε καταβολή τόκων ούτε αποπληρωμή των δόσεων του δανείου.

Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η ηγετική της ομάδα όταν εκφράζεται με ακροδεξιό λόγο . Όταν ξεθάβει και ξαναζεσταίνει αποτυχημένες διχαστικές και αφοριστικές ρητορικές της δεκαετίας του ΄80, στην αγωνία της να αποποιηθεί τις ευθύνες της και να πείσει ότι δεν είναι αυτή που είναι.

Ποιος δεν θυμάται :
-Ότι για την αποτυχία της αναπτυξιακής πολιτικής της όταν ήταν κυβέρνηση το 2012-2014 κατηγορούσαν το ΣΥΡΙΖΑ ότι φόβιζε τους επενδυτές.
-Εκείνο το ψεύτικο mail Χαρδούβελη του ενός δις μέτρων, όταν μόνο οι φόροι για ένα χρόνο ήταν 4,5 δις.
-Όταν ακολουθώντας πιστά τη μέθοδο της καμένης γης προκαλούσαν συστηματική οικονομική ασφυξία στη χώρα από τον Αύγουστο του 2014, με σκοπό να δυσκολέψουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και να προκαλέσουν το απόλυτο χάος μόνο και μόνο για να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

-Οδήγησαν τη χώρα σε επιτροπεία, ενώ υπόγραφαν και εφάρμοζαν μετρά λιτότητας καταστροφικά για τη χώρα, διαλαλώντας ότι «αν δεν τα επέβαλαν οι δανειστές θα έπρεπε να τα εφεύρουμε εμείς».
-Κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις και τώρα κόπτονται για τα εργασιακά δικαιώματα.
Αναπαράγοντας την επικίνδυνη ρητορική της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, η ΝΟΔΕ Λευκάδας προφανώς περιπλανώμενη σε εποχές και λογικές του παρελθόντος καταδικασμένες στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού ντύθηκε το κοντό κουστούμι του υπερπατριώτη.
Πώς να πείσουν ότι η χρεοκοπία της χώρας, η φτωχοποίηση των Ελλήνων , η οικονομική, πολιτική και διεθνής αποδυνάμωση της Χώρας, η κηδεμονία- επιτροπεία την οποία μας επέβαλαν, συνιστά σεβασμό στα σύμβολα της Χώρας.

Η εμπλοκή της Ορθοδοξίας στο μικροπολιτικό τους λόγο μόνο σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα του Ελληνικού Λάου δεν δείχνει, αλλά και ακόμη χειρότερα, βλάπτει την Ορθοδοξία και τη Χώρα.
Χωρίς ντροπή σπεκουλάρουν πάνω στα προβλήματα που η πολιτική της Ν.Δ. προκάλεσε προσπαθώντας να ψαρέψουν σε θολά νερά.
Στη δίνη του ηθικού- πολιτικού της ξεπεσμού δεν απέμεινε κάτι άλλο εκτός του να αντιπολιτεύεται τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση της παραγωγής , τα επιδόματα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων , την αντιμετώπιση του υποσιτισμού στα παιδιά , το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία και παιδεία , την προσπάθεια αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων, το δικαίωμα στην εργασία, τη διαρκώς βελτιούμενη διεθνώς θέση της χώρας, το νοικοκύρεμα του κράτους και τον περιορισμό της διαπλοκής, βασικοί στόχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Απέτυχαν και θα αποτύχουν εκ νέου στην προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού και του σάπιου, της διαπλοκής και του πελατειακού κράτους, στο διχασμό της κοινωνίας, στην καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας και απογοήτευσης.
Κάθε πολίτης αυτής της χώρας θα περίμενε από τη ΝΔ μια ειλικρινή αυτοκριτική, την ελάχιστη υπευθυνότητα και σοβαρότητα που επιβάλει ο θεσμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια, της χώρας και της κοινωνίας να ξεπεράσουν με ενωμένες τις δυνάμεις τους αυτή την εθνική καταστροφή.

Το κυβερνητικό έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί παρά την οικονομική στενότητα που περνά η χώρα, παρά τις δυσκολίες από το μέγεθος των προβλημάτων που η ΝΔ δημιούργησε ή επιδείνωσε (αναμφισβήτητα οι κύριοι της ΝΔ, είναι αξεπέραστοι στην καταστροφή).
Η ιστορία μας το καταδεικνύει, οι αγώνες και οι θυσίες του Ελληνικού Λαού απαιτούν δικαίωση και θα επιβάλουν, ένα καλύτερο αύριο για τη Χώρα.

20/8 /2017
Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Παράδοση εικόνας της Φανερωμένης στο Σύλλογο Λευκαδίων Ηλιούπολης
Επομενο αρθρο
Ψάχνοντας τον γαλαξία στο παλιό χωριό της Πλαγιάς

2 Σχόλια

  1. ΚΩΣΤΑΣ
    20 Αυγούστου 2017 at 19:42 — Απάντηση

    Aρωμα Λευκαδας 14 Αυγούστου 2017 at 08:53
    ΖΕΙΡΩΝ
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ:
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να γδέρνω, να μαδάω.
    Να τρέφομαι απ το καθεστώς,
    αυτό που πολεμάω!
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να παίρνω χορηγίες,
    επιδοτήσεις, αρπαχτές,
    κονδύλια, αργομισθίες.
    Θέλω να γίνω αριστερός
    και στη δεξιά μου τσέπη,
    να βάζω όσα ο λαός
    σε μια ζωή δεν βλέπει.

    • Σκορπιός
      22 Αυγούστου 2017 at 10:09 — Απάντηση

      Ε ρε κράξιμο και καμιά “κότα” ούτε κιχ!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.