HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΞήλωμα αυθαίρετων πινακίδων: Καλό για ξεκίνημα, ελπίζουμε να έχει συνέχεια

Ξήλωμα αυθαίρετων πινακίδων: Καλό για ξεκίνημα, ελπίζουμε να έχει συνέχεια

Από νωρίς σήμερα το πρωί, συνεργείο του Δήμου μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νικητάκη, ξήλωσαν διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονταν στην είσοδο του νησιού. Συγκεκριμένα: ξεκίνησαν από το σημείο που βρίσκεται ο χάρτης του νησιού και τελείωσαν αμέσως μετά τη γέφυρα, αφού αφαίρεσαν τις περισσότερες πινακίδες που ήταν εκεί.

Στον πολιτισμένο κόσμο οι διαφημιστικές πινακίδες στους αυτοκινητόδρομους έχουν απαγορευτεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μελέτες και έρευνες έδειξαν πως η ύπαρξη διαφημιστικών πινακίδων στους αυτοκινητόδρομους αποσπούν την προσοχή των οδηγών και γίνονται αιτία για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Το πρόβλημα με τις αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες στο νησί μας είναι διπλό. Το ένα σκέλος είναι στους δρόμους με τις διαφημίσεις δεξιά και αριστερά.

Το δεύτερο και σημαντικότερο, δημιουργείται μέσα στην πόλη, όταν ο καθένας αυθαίρετα, διαφημίζει τον εαυτό του, την επιχείρηση του, το μαγαζί του, τοποθετώντας πινακίδες όπου του καπνίσει, συνήθως σε Δημοτικούς χώρους. Έτσι έχουμε άσχημο αισθητικά αποτέλεσμα, αναρχία και καταπάτηση Δημόσιου χώρου. Δημιουργείται επίσης αθέμιτος ανταγωνισμός. Κάποιος που με τσαμπουκά αυθαιρετεί και διαφημίζεται σε δημόσιο χώρο, λειτουργεί σε βάρος άλλου, που είναι νομοταγής.

Η λύση αυτού του προβλήματος είναι δείγμα δημοκρατίας, ισονομίας, σεβασμού και οριοθέτησης των κανόνων στη λειτουργία του κράτους και των πολιτών.

Αν υπήρχαν κανόνες θα έπρεπε ο καθένας που θέλει να διαφημιστεί σε Δημοτικό χώρο, να ζητά έγκριση από το Δήμο, να πληρώνει για την κατάληψη του χώρου και να τοποθετεί πινακίδα με προδιαγραφές που θα ορίζει ο Δήμος και στα σημεία που ο Δήμος θα έχει εκ των προτέρων καθορίσει.

Ο Δήμος με την ασάφεια στις δηλώσεις του, δεν ξεκαθαρίζει ποιο από τα δυο σκέλη του προβλήματος προσπαθεί να λύσει. Σήμερα όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος η ενέργεια είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα!

Πολύ φοβάμαι πως προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα γίνει τίποτα. Γιατί αν γίνει, θα κακοκαρδίσει κάποιους! Μέχρι τώρα η Δημοτική αρχή δεν έχει δώσει δείγματα διάθεσης για σύγκρουση με τα κακώς κείμενα. Ακολουθεί την πεπατημένη με άλλο πρόσημο και κάνει δηλώσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού όπως η σημερινή. Μακάρι να διαψευστούμε από τη συνέχεια.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ - Αφιέρωμα
Επομενο αρθρο
Πτώμα ξεβράστηκε στην παραλία Κάθισμα Λευκάδας (ανανέωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.