HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΞεκίνησαν οι «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα»

Ξεκίνησαν οι «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην «Καταφυγή», η πρώτη συνάντηση του διεπιστημονικού σεμιναρίου: «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα» που διοργανώνει το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη από τις συνολικά δέκα που απαρτίζουν τον κύκλο του σεμιναρίου, Σκοπός του είναι η γνωριμία με τον τόπο μας εις βάθος, η κατανόηση επιμέρους πτυχών της ιστορικής και κοινωνικής του διαδρομής, η ανάδειξη και εκτίμηση του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματος και των φυσικών του χαρίτων, αλλά και η αναζήτηση τρόπων για την περαιτέρω μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας που θα αποκτηθεί. Έχουν προσκληθεί σημαντικοί και καταξιωμένοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μια αξιοσημείωτη ποικιλία θεμάτων που έχουν σχέση με τη Λευκάδα.

Ψυχή της διοργάνωσης είναι ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης ο οποίος ήταν και ο πρώτος εισηγητής της σημερινής εκδήλωσης με θέμα: Στοχοθεσία – Πηγές. Στη συνέχεια ο ιστορικός Γεώργιος Βιολιδάκης, μέσα από μια λιτή και εμπεριστατωμένη εισήγηση παρουσίασε το Ιστορικό περίγραμμα του νησιού μας από τον 7ο π.Χ. αιώνα μέχρι την Ένωση.

Η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Η παρακολούθηση κύλησε άνετα και με την βοήθεια εικόνων. Προσέφερε ερεθίσματα για συζήτηση, το κλίμα ήταν ευχάριστο και χαλαρό, έτσι όπως γίνεται σε κάθε σεμινάριο που θέλει να επιτύχει τον σκοπό του.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη μέχρι τις 18 Απριλίου. Μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος για τα θέμα που θα πραγματεύεται.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Προηγουμενο αρθρο
Το Χρονικό του έρωτα
Επομενο αρθρο
Όταν έρχονται τα σύννεφα*

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.