HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ«Ξεφουσκώνουν» οι πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων

«Ξεφουσκώνουν» οι πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων

Αυξήθηκαν οι καταχωρίσεις, μειώθηκαν τα έσοδα

Τελικά ούτε ένα χρόνο δεν κράτησε το «πανηγύρι» προσδοκίας αυξημένων εσόδων που είχε στηθεί, από δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στη χώρα μας, γύρω από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις των κατοικιών τους μέσω δημοφιλών διαδικτυακών πλατφορμών όπως της Airbnb και της Homeaway.

Το όλο σύστημα, που προκάλεσε ουκ ολίγα προβλήματα σε Έλληνες ενοικιαστές, καθώς περιορίστηκαν οι παραδοσιακές μισθώσεις, «ξεφούσκωσε» , όπως συνέβη και με τη φούσκα του Χρηματιστηρίου στο παρελθόν, καθώς ο μεγάλος ανταγωνισμός και η αυξημένη προσφορά οδήγησαν το 2018 σε σχέση με το 2017 σε «βουτιά» των μέσων εσόδων (28%) και της μέσης τιμής διανυκτέρευσης των ακινήτων (17%).

Ειδικότερα η μέση τιμή μιας διανυκτέρευσης κατοικίας ή διαμερίσματος από 80 ευρώ το 2017 περιορίστηκε στα 58 ευρώ το 2018.

Τα στοιχεία αυτά, που συνέλεξε από τις δημοφιλείς πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb και Homeaway, παρουσίασε το πρωί σε συνέδριο που έγινε στην Αθήνα η εταιρεία συμβούλων AirDNA.

H ίδια εταιρεία παρουσίασε επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αυξήθηκαν κατά 21% οι καταχωρίσεις ακινήτων σε διαδικτυακές πλατφόρμες φτάνοντας τις 72.144 το 2018 από 59.379 το 2017. Μεγαλύτερη αύξηση στις διανυκτερεύσεις μέσω του συστήματος των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατέγραψαν πέρυσι η Λευκάδα, η Ερμιονίδα, η Κέρκυρα, η Γλυφάδα, και η Τήνος, ενώ υψηλό εξακολουθεί και παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων για διανυκτερεύσεις μέσω του νέου διαδικτυακού συστήματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη και Μύκονο.

Προηγουμενο αρθρο
Απολογισμός οδικής ασφάλειας στα νησιά του Ιονίου για το έτος 2018
Επομενο αρθρο
Χαρά, όχι εθνική υπερηφάνεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.