HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΞεχώρισαν στο Φετινό Φεστιβάλ Φολκλόρ

Ξεχώρισαν στο Φετινό Φεστιβάλ Φολκλόρ

Όσοι παρακολουθούμε το φεστιβάλ Φολκλόρ για πολλά χρόνια, δεν θυμούμαστε να έχουμε δει τέτοιου είδους χορούς σαν αυτούς που παρουσίασε το συγκρότημα Bailey Mountain Cloggers από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η χορευτική ομάδα Bailey Mountain Cloggers σχηματίστηκε για πρώτη φορά το 1974 από φοιτητές του Πανεπιστημίου Mars Hill της Βόρειας Καρολίνα. Το όνομα Bailey Mountain προέρχεται από το βουνό που βρίσκεται δίπλα από το κάμπους του πανεπιστημίου.

Σήμερα, η χορευτική ομάδα απαρτίζεται από περισσότερους από 30 μαθητές οι οποίοι προέρχονται από 9 διαφορετικές πολιτείες και άρα από πολλές και διαφορετικές χορευτικές παραδόσεις αντιπροσωπεύοντας παράλληλα ένα πλούσιο εθνικό και θρησκευτικό υπόβαθρο.

Παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς clogging φορώντας τα χαρακτηριστικά παπούτσια «clogs». Στους χορούς τα παπούτσια του χορευτή χρησιμοποιούνται μουσικά, παράγοντας κρουστικούς ρυθμούς, με το τακούνι, να κρατάει το ρυθμό.

Τα παπούτσια των χορευτών έχουν εξελιχτεί με την πάροδο του χρόνου. Ξεκίνησε σαν δερμάτινο παπούτσι με ξύλινο πάτο, στη συνέχεια τα ξύλινα κομμάτια παρέμειναν στη φτέρνα και τα δάχτυλα.

10

Η προέλευση των χορών έχει της ρίζες της στην Αγγλία και την Ουαλία, ενώ έχει δεχτεί επιρροές από Αφρο-Αμερικάνικους ρυθμούς καθώς και από το Περού.

Οι γνωστές μας κλακέτες είναι χορός που προήλθε από την εξέλιξη του clogging.

Το Αμερικάνικο συγκρότημα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη Λευκάδα.

Καμαρώστε τις εκπληκτικές φωτογραφίες της Καίτης Κακαβούλη που ακολουθούν. Έχει συλλάβει ακριβώς τον παλμό.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

Προηγουμενο αρθρο
ΝΟΔΕ Λευκάδας: Συνέντευξη τύπου Κίμωνα Μιταλίδη
Επομενο αρθρο
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος υποψήφιος με τον Λαφαζάνη στη Λευκάδα

1 Σχόλιο

  1. Elpida Z.
    26 Αυγούστου 2015 at 01:12 — Απάντηση

    Θα υπάρξει φωτογραφικό υλικό από την τελετή λήξης?Δεν μπορεσα να παραστω και θα χαιρομουν ιδιαιτερα να δω υλικο!Να στε καλα και του χρονου!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.