HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟδοιπορικό στη χιονισμένη Λευκάδα

Οδοιπορικό στη χιονισμένη Λευκάδα

Ξεκινήσαμε από την πόλη αργά το μεσημέρι. Η χιονόπτωση της χτεσινής νύχτας είχε καλύψει με χιόνι και την Καρυά και την Εγκλουβή, όπως τουλάχιστον μας πληροφορούσαν οι φίλοι στο f/b. Φτάνοντας στην Καρυά το χιόνι είχε ήδη λιώσει. Συνεχίσαμε με κατεύθυνση την αεροπορική Βάση. Φτάσαμε μέχρι τον Αη Δονάτο και επιστρέψαμε από την Εγκλουβή.

Δεν χρειάστηκε ν’ ανεβούμε πολύ πάνω από την Καρυά για να διαπιστώσουμε ότι υπήρχε άφθονο χιόνι. Ο δρόμος πρέπει να είχε σκεπαστεί για τα καλά γιατί οι σωροί του χιονιού δεξιά και αριστερά μαρτυρούσαν ότι είχε περάσει μηχάνημα και είχε ανοίξει το δρόμο.

DSCN0498

Πολλοί σαν εμάς πήραν την απόφαση ν’ ανεβούνε μέχρι το βουνό. Ο δρόμος ήταν -για τα δεδομένα του- πολυσύχναστος. Οικογένειες με παιδιά σε κάθε πλάτωμα το δρόμου, χαίρονταν το χιόνι, παίζοντας χιονοπόλεμο και φτιάχνοντας τον καθιερωμένο χιονάνθρωπο.

Το τοπίο ήταν πανέμορφο, εκπληκτικό. Το χιόνι ήταν άφθονο και απάτητο στα χωράφια. Είχαν δημιουργηθεί ολόκληρα γήπεδα χιονιού στα φακοχώραφα.

Μετά ήταν και τα σύννεφα! Λες και αυτά έκαναν τους καλύτερους σχηματισμούς τους για να δώσουν στο τοπίο το καλύτερο ντεκόρ. Η περιοχή του Αη Δονάτου ήταν σκέτη ζωγραφιά αλλά και η Εγκλουβή, πανέμορφη στα καλύτερά της.

DSCN0406

Καμαρώστε την ορεινή Λευκάδα που λίγες φορές έχουμε τη χαρά να τη βλέπουμε ντυμένη στα λευκά.

Προηγουμενο αρθρο
Καλός και κακός καιρός
Επομενο αρθρο
2ο Γυμνάσιο Λευκάδας: Πεζοπορία στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.