HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟδός Φιλοσόφων: τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι

Οδός Φιλοσόφων: τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου η νησίδα κατά μήκος της οδού φιλοσόφων δενδροφυτεύτηκε. Η δενδροφύτευση ξεκινά από το ΚΤΕΛ και φτάνει μέχρι το τέλος του δρόμου, στο Νεκροταφείο.

Καλοδεχούμενα τα λουλουδάκια. Η ενέργεια όμως είναι μια καθαρή προεκλογική φιγούρα, μια σπασμωδική κίνηση εντυπωσιασμού…

Τα πεζοδρόμια της οδού Φιλοσόφων -όλο το χρόνο, αλλά κυρίως τις ηλιόλουστες μέρες- χρησιμοποιούνται και για πεζοπορία από πολλούς συμπολίτες μας. Από το ΚΤΕΛ μέχρι τον περιφερειακό του Νυδριού είναι μάλιστα αρκετά φαρδιά και εξυπηρετούν περιπάτους χωρίς τον κίνδυνο των αυτοκινήτων. Ο δρόμος έχει ασταμάτητη κίνηση.

Από τον Κοτσώβολο μέχρι το Νεκροταφείο υπάρχουν οριοθετημένα πεζοδρόμια στο μισό σχεδόν μήκος του δρόμου και είναι χωμάτινα. Αυτά τα πεζοδρόμια είναι μικρές ζούγκλες. Τα χορτάρια φτάνουν μέχρι το γόνατο αν τολμήσει κάποιος να τα περπατήσει.

Αυτό που ήταν απαραίτητο να γίνει αυτή την εποχή, ήταν ο καθαρισμός των πεζοδρομίων από τα χορτάρια για να γίνουν προσπελάσιμα και ασφαλή για τους διερχόμενους. Αντί για αυτό, ο Δήμος δενδροφύτευσε τη νησίδα!
Προτεραιότητα, η προεκλογική φιγούρα και όχι η ασφάλεια και διευκόλυνση των πολιτών.

Αλλά υπάρχει και συνέχεια. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος σκάφτηκε κάθετα για να περάσουν οι σωλήνες ποτίσματος των φυτών  και οριζόντια μεταξύ των νησίδων. Παραμένει κατεστραμμένος σχεδόν ένα μήνα.

Άρπα κόλα, δουλειές στο γόνατο για να δείξουμε στους ιθαγενείς… έργο! Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα ο Δήμος δίνει και το παράδειγμα προς τους δημότες: Κάντε τη «δουλειά» σας, σκάβετε τους δρόμους και… ξεχάστε τους.

Προηγουμενο αρθρο
Η εκδήλωση «Στα βήματα του Αγίου Παΐσιου» του Παραρτήματος Λευκάδας της Ενωμένης Ρωμιοσύνης
Επομενο αρθρο
Ανακαλούνται παρτίδες του Ponstan σε σιρόπι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.