HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟι ίσες ευκαιρίες και η διακομματική δικαιοσύνη (τους)

Οι ίσες ευκαιρίες και η διακομματική δικαιοσύνη (τους)

Είναι γνωστό ότι όλοι οι πολιτικοί μας μιλούν για δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους. Αυτός άλλωστε είναι ο ακρογωνιαίος λίθος λειτουργίας ενός κράτους κανονικού, με δημοκρατική λειτουργία και ισονομία.
Αυτό επίσης είναι γνωστό ότι δεν άφορα στην Ελλάδα. Είτε της αριστεράς, είτε της δεξιάς… Τρανό παράδειγμα η γνωστή ιστορία με την ποσόστωση των πανελλαδικών στα λύκεια του Ξηρομέρου, όπου επειδή… κουνήθηκαν, έκλεισαν για δυο μέρες (!) στους σεισμούς της Λευκάδας, εντάσσονται σκανδαλωδώς στην ρύθμιση για εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μέσα από ειδική κατηγορία, στην οποία έχουν ενταχθεί και οι μαθητές της Λευκάδας, δικαίως προφανώς οι τελευταίοι.

Μόνοι εν προκειμένω, αντιταχθήκαμε σε αυτές τις μεθοδεύσεις, αναδείξαμε το σχεδόν γελοίο του πράγματος με ρεπορτάζ που αποδείκνυαν πως οι αποφάσεις αυτές ήταν προφανώς αποτέλεσμα πιέσεων και ψηφοθηρίας, παρά απόδοσης της δικαιοσύνης. Και όσοι πιστεύουν ότι δεν είναι έτσι, έχουν λάθος εντύπωση για την δικαιοσύνη.

Η ευθύνη γι’αυτήν την προκλητική ιστορία είναι διακομματική και αυτό φαίνεται και από τις «ευχαριστίες» της αντιδημάρχου της Βόνιτσας, σε όσους όσοι βοήθησαν ώστε στην ρύθμιση που αρχικά αφορούσε στα σχολεία του Αστακού και του Μύτικα, να ενταχθουν και αυτά της Βόνιτσας και της Κατούνας! Ευχαριστίες σε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη ΝΔ…

Μάθαμε μάλιστα πως σε ερώτηση γονιού που τέθηκε σε βουλευτή: «καλά τι πράγματα είναι αυτά;» εκείνος απάντησε «και τι σας νοιάζει, οι μαθητές της Λευκάδας έπρεπε να παραπονιούνται, όχι εσείς…»

Κάπως έτσι λοιπόν κάποιοι αντιλαμβάνονται τις ίσες ευκαιρίες και το δίκαιο. Και ο μόνος που βρέθηκε να φωνάξει ήταν ο πρόεδρος της Β” ΕΛΜΕ και κανείς άλλος.

Κατά τα άλλα περαστικά μας…

Πηγή: www.agriniopress.gr

Προηγουμενο αρθρο
Οι Ιόνιοι αγώνες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία
Επομενο αρθρο
Θανάσης Καββαδάς: Λύση στο πρόβλημα με τα κοντέινερς για τη στέγαση των σεισμοπαθών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.