HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟι βραχίονες στην αμμόγλωσσα άρχισαν να γεμίζουν άμμο!

Οι βραχίονες στην αμμόγλωσσα άρχισαν να γεμίζουν άμμο!

Ένα ανέλπιστο και πολύ ευχάριστο γεγονός λαβαίνει χώρα τις τελευταίες δυο μέρες στο νησί μας. Είναι αποτέλεσμα ενός σπάνιου φυσικού φαινομένου. Το φαινόμενο αποκαλείται Μάρει Γκελ-Μαν από το όνομα του πρώτου αμερικανού φυσικού που το παρατήρησε και το περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια. (βραβείο Νόμπελ 2006).

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από όταν ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των τριών βραχιόνων πίσω από τον φάρο. Αποστολή τους ήταν να συγκρατούν την άμμο για να μην φτάνει στην αμμόγλωσσα και κλείνει τον δίαυλο.Μέχρι πριν από λίγο καιρό, τόσο η επιτόπια επίσκεψη, όσο και όλες οι αεροφωτογραφίες έδειχναν το ίδιο αποτέλεσμα. Ούτε κόκκος άμμου δεν είχε συγκεντρωθεί στους βραχίονες.

Όμως αιφνιδιαστικά για μας τους κοινούς θνητούς, αλλά αναμενόμενο από τους ειδικούς επιστήμονες, τις τελευταίες μέρες τόνοι άμμου, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, μετακομίζουν και γεμίζουν τους βραχίονες.Πανέμορφες αμμουδιές δείχνουν να σχηματίζονται ανάμεσα από τα τρία μπαστούνια και δεν βλέπουμε την ώρα να ζεστάνει ο καιρός για να τις επισκεφτούμε.

Η έκπληξή μας ήταν πολύ μεγάλη, αντικρίζοντας τις φωτογραφίες από ψηλά που τράβηξε φίλος. Απευθυνθήκαμε σε γνωστούς τεχνικούς και εγνωσμένης κατάρτισης φυσικούς, οι οποίοι μας έδωσαν κάποιες εκλαϊκευμένες απαντήσεις.

Η περιοχή της αμμόγλωσσας λόγω της ιδιομορφίας και της μοναδικότητάς της δέχεται αχαρτογράφητα κύμματα! Αυτού του είδους ο κυματισμός μπορεί αιφνιδιαστικά να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες άμμου από το ένα σημείο στο άλλο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι λοιπόν η άμμος του Αϊ Γιάννη και του Αγίου Νικήτα έφτασε και φώλιασε στη φιλόξενη αγκαλιά των πέτρινων βραχιόνων της αμμόλγωσσας.

Το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα ήρθε να διαψεύσει όλους τους «κιτρινιστές» και «κινδυνολόγους» που μήνες τώρα μιλούν για αποτυχία του έργου.

Ευχόμαστε καλό μήνα σε όλους…Το άρθρο είναι πρωταπριλιάτικο.

Προηγουμενο αρθρο
Η σημερινή κινητοποίηση των πληγέντων από τα ανεπιτήρητα βοοειδή
Επομενο αρθρο
Από την εκδήλωση του ΣΥ.ΝΕ.ΒΟ.Λ για την 25η Μαρτίου

2 Σχόλια

  1. ΤΑΚΗΣ
    1 Απριλίου 2017 at 01:06 — Απάντηση

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κα ΒΙΟΛΕΤΤΑ!

  2. Κ. Πατίτσας
    1 Απριλίου 2017 at 01:00 — Απάντηση

    Ωραίο για πρωταπριλιάτικο!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.