HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟι γαλάζιες σημαίες της Λευκάδας για το 2016

Οι γαλάζιες σημαίες της Λευκάδας για το 2016

Ολοκληρώθηκε η επίσημη τελετή ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Η τελετή έγινε σήμερα στην Χαλκιδική με την συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2016. Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης την «πρωτιά» παίρνει, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το Λουξεμβούργο, το οποίο βέβαια συμμετέχει μόλις με 11 σημεία (λίμνες, ποταμοί) τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας στο σύνολό τους. Ακολουθεί η Κύπρος με 99,1%, η Μάλτα με 97,7%. Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος αριθμός σημείων κολύμβησης με κακή ποιότητα νερών σημειώνεται στην Ιταλία (95 σημεία, 1,7%), τη Γαλλία (95 σημεία, 2,8%) και την Ισπανία (58 σημεία, 2,6%). Τα λιγότερα σημεία κολύμβησης με εξαιρετική ποιότητα υδάτων έχουν η Ρουμανία (32%), η Αλβανία (32%), η Σλοβακία (48%) και η Ελβετία (51%).

Οι παραλίες της Λευκάδας που κέρδισαν τις γαλάζιες σημαίες είναι:

[Δήμος Λευκάδας]

Άη Γιάννης

Λευκάδα/Γύρα

Άγ. Νικήτας-Πευκούλια

Κάθισμα 1

Πόρτο Κατσίκι

Νυδρί

Μικρός Γιαλός/Πόρος

Πόντι

Μαρίνα Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Ανοίγει το πρώτο 100% «πράσινο» ξενοδοχείο στην Ελλάδα
Επομενο αρθρο
Επίτιμος Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.