HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟι δυσκολίες μετά το… Β’ παγκόσμιο Πόλεμο!

Οι δυσκολίες μετά το… Β’ παγκόσμιο Πόλεμο!

Ξεπέρασε τον εαυτό του, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Δρακονταειδής, με την αποχαιρετιστήρια ουσιαστικά ομιλία του (ως δήμαρχος) στη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Έχει πολύ μεγάλη σημασία να κρίνεις μία περίοδο μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που διανύσαμε, οι πιο δύσκολες μετά την μεταπολίτευση, για να μην πω μετά το δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο.”

Όλες οι δυσκολίες μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο συσσωρεύτηκαν στη θητεία του κ. Δρακονταειδή(!) Δυσκολίες που εξήγησε στη συνέχεια ότι οφείλονταν στην αυτοδιοίκηση γενικότερα αλλά και σε ορισμένα έκτακτα γεγονότα με κυρίαρχο το σεισμό του 2015 που άλλαξε το σχεδιασμό της δημοτικής του αρχής(!).

Εάν βέβαια ο σχεδιασμός τον οποίο είχε κατά νου, είναι αυτός που περιλαμβάνονταν στο πολυσέλιδο προεκλογικό του φυλλάδιο του 2014 με τις αμέτρητες ανεδαφικές, μη υλοποιήσιμες και φυσικά μη κοστολογημένες υποσχέσεις του, τότε σταματάμε εδώ κάθε συζήτηση.

Αφού επίσης οι… μεταπολεμικές δυσκολίες δεν ξεπεράστηκαν παρότι όπως είπε: “… σε μία τέτοια περίοδο κρίσης, μπόρεσε να έρθουν πολλά χρήματα στη Λευκάδα ποσό που αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.”, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα…

Καμία ελπίδα για τη Λευκάδα, τους δημότες της, τη νέα δημοτική αρχή αφού εκ προοιμίου είναι αδύνατον να επαναληφθεί παρόμοια ή παραπλήσια χρηματοδότηση για την επίλυση των μύριων σοβαρότατων προβλημάτων που ο κ. Δρακονταειδής … κατάφερε να τα φέρει στο χείλος του γκρεμού (απορρίμματα, νερό, ανεπιτήρητα, χώροι στάθμευσης, κυκλοφοριακό χάος …). Να σημειώσουμε ότι από τα εβδομήντα εκατ. ευρώ, πλέον των 9 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για έργα ύδρευσης και παρόλα αυτά σήμερα το μισό νησί της Λευκάδας δεν υδροδοτείται…

Δεν γνωρίζει τίποτε από αυτοκριτική, ο κ. Δρακονταειδής, που είναι αναγκαία στην πολιτική. Δεν γνωρίζει από πολιτική και από αξιολόγηση, που είναι αναγκαία για κάθε αιρετό. Διαφορετικά θα είχε αξιοποιήσει και δεν θα στερούσε από τη δημοτική του αρχή αξιολογότατα στελέχη της παράταξής του (όπως οι κ.κ. Γ. Κούρτης, Π. Γαζής, Ηλίας Κοντογεώργης, Γ. Γεωργάκης), δεν θα στερούσε από το Δημ. Συμβούλιο έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη και της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως τον κ. Σπ. Μαργέλη, τον οποίο υποχρέωσε σε παραίτηση.

Δεν θα επιδιδόταν τέλος σε συστηματική απαξίωση – υποβάθμιση (bulling) της μόνης τεκμηριωμένης άποψης, όπως αυτή εκφράσθηκε για κάθε σοβαρό θέμα που ενέκυπτε για το νομό μας, από τον εκπρόσωπο του ΔΙΑΥΛΟΥ κ. Κωνσταντίνο Γληγόρη επειδή απλά δεν είχε τα φόντα να τον αντικρούσει.

Οι συνθήκες που διανύσαμε στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο ήταν πράγματι οι πιο επαίσχυντες μετά την μεταπολίτευση, ίσως και μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο ως προς τη… διαχείριση όμως τόσο του ανθρώπινου παράγοντα (μελών του δημοτικού συμβουλίου) όσο και ως προς τη διαχείριση των σοβαρότατων προβλημάτων του νομού μας.

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα
πρώην Δήμαρχος Καρυάς και νεοεκλεγείσα Δημ. Σύμβουλος Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα 70χρονος
Επομενο αρθρο
Από τις εμφανίσεις της Τρίτης στο Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

5 Σχόλια

  1. vag
    23 Αυγούστου 2019 at 19:22 — Απάντηση

    Ο χειροτερος Δημαρχος της τελευταιας 20 ετιας με διαφορα.

    • ΑΓΓΕΛΟΣ
      24 Αυγούστου 2019 at 17:17 — Απάντηση

      Και το πιο ωραίο είναι ότι πιστεύει βαθιά ότι είναι ο…καλύτερος!!!

  2. ΑΡΗΣ
    22 Αυγούστου 2019 at 18:46 — Απάντηση

    Αυτά παθαίνεις άμα κοιτάς τον ίσκιο σου και τον μπερδεύεις με το μπόι σου!

  3. Γερμανοτσολιάς!
    22 Αυγούστου 2019 at 17:36 — Απάντηση

    Αγαπητή κυρία Σεβαστή,
    Ενώ είστε πανέξυπνη, σ’ αυτό το άρθρο διακρίνω μια… επιφανειακή ανάλυση. Δεν εμβαθύνατε δηλαδή τη συριζαίικη φύση του ανδρός. Αν δεν γινόταν αναφορά στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, πως θα μπορούσαν να συνδεθούν οι γερμανοτσολιάδες; Όπου γερμανοτσολιάς εσείς, εγώ και πας μη συριζαίος.
    Καλό είναι να μην ξεχνάμε τόσο σύντομα…

  4. Απέναντι
    22 Αυγούστου 2019 at 12:20 — Απάντηση

    Κάί λίγα που του λες. Άκου μπαρούφες Ο τύπος!!μα δεν πήρε χαμπάρι οτι ήρθε 3ος? Ότι του έδειξε η κοινωνία κόκκινο?άει στο καλο και μην ασχοληθείτε αλλο ολοι της παρεας με τα κοινά..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.