HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟι κινηματογραφικές ταινίες της εβδομάδας

Οι κινηματογραφικές ταινίες της εβδομάδας

Μαγεία στο Σεληνόφως

apollon cinema-page-012

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’20 και το καλοκαίρι στη Γαλλική Ριβιέρα είναι «καυτό». Ένας Εγγλέζος ξαφνικά καταφθάνει, όχι ως ένας απλός παραθεριστής αλλά ως ο άνθρωπος που του έχει ανατεθεί να διεισδύεσει και να διελευκάνει μια απάτη. Ανάμεσα στις αριστοκρατικές επαύλεις, τα μικρά τζαζ μπαρς και τις ατέλειωτες αμμουδιές της Κυανής Ακτής, ο Γούντι Άλεν πλέκει την απολαυστική ιστορία του.

Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες

apollon cinema-page-026

O παγκοσμίου πλέον φήμης πρωταθλητής εναέριων αγώνων ταχύτητας Ντάστι μαθαίνει τα κακά μαντάτα. Η μηχανή του έχει καταστραφεί ολοσχερώς και όλα δείχνουν ότι μπορεί να μην αγωνιστεί ξανά. Η λύση είναι μία: πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει και να μετατραπεί σε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Με τους νέους του συντρόφους θα ριχτούν με τα μούτρα στην πυρόσβεση μιας επικού μεγέθους πυρκαγιάς. Μήπως ήρθε η ώρα ο Ντάστι να αναδειχτεί σε πραγματικό ήρωα;

 

Κινηματογραφική Λέσχη Ορφέα

Τα Παιδιά του Πολέμου
Αντίγραφο από orfeas cinema 2014 b (1)-page-006

Στις τελευταίες ημέρες του πολέμου και σε μια χαώδη γερμανική ύπαιθρο στην οποία προελαύνουν οι σύμμαχοι, η έφηβη Λορ ξεκινά με τα τέσσερα μικρότερα αδέρφια της ένα ταξίδι προς τον Βορρά και το σπίτι της γιαγιάς της.

Προηγουμενο αρθρο
Το μάζεμα της ελιάς. Ένα εκπληκτικό φιλμ για μια ελληνική παράδοση αιώνων
Επομενο αρθρο
Κοινωνικό Παντοπωλείο: Κανείς μόνος του στην κρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.