HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟι κινηματογραφικές ταινίες της εβδομάδας στον «Απόλλωνα»

Οι κινηματογραφικές ταινίες της εβδομάδας στον «Απόλλωνα»

Δημοτικός Κινηματογράφος Απόλλων

Παρασκευή 28 – Σάββατο 29 – Κυριακή 30 Νοεμβρίου- Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 19:00 & 21:30 (Σάββατο και Κυριακή προβολές μόνο 21:30 μ.μ.)

Θεέ μου τι σου κάναμε;

101

Οι τυπικοί καθολικοί Γάλλοι αστοί Βερνέιγ προσπαθούν να συμβιβαστούν με την ιδέα πως έχουν για γαμπρούς έναν Εβραίο, έναν Άραβα κι έναν Κινέζο. Όταν η τέταρτη κόρη τους τους ανακοινώνει πως πρόκειται και αυτή να παντρευτεί, δεν είναι καθόλου προετοιμασμένοι γι’ αυτό που θα ακολουθήσει.

Εκτός από το βασικό, πολυπολιτισμικό σεναριακό εύρημα, πρόκειται για μια λαϊκή κωμωδία παλαιάς κοπής, η οποία μοιάζει να έρχεται πακέτο από τη δεκαετία του ’60. Ενώ ανταλλάσσονται μερικές πραγματικά αστείες ατάκες, όλα κυλούν αφόρητα προβλέψιμα, μπερδεύονται και λύνονται με ασύλληπτη ευκολία και τυλίγουν στη γραφικότητα κάθε ενδιαφέρουσα κοινωνικοπολιτική αναφορά. Στοιχεία που δεν εμπόδισαν την ταινία να κάνει μεγάλο γκελ στους Γάλλους θεατές, οι οποίοι ξεπέρασαν σε προσέλευση τα 8 εκατομμύρια.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Ντε Σοβερόν
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Φρεντρίκ Μπελ, Ελοντί Φοντάν

Παιδική ταινία

Σάββατο 29 στις 18:00 & Κυριακή 30 Nοεμβρίου 2014 στις 12:00 & 18:00

Ο κος Πίμποντι & Ο Σέρμαν

103
Η Dreamworks Animation ζωντανεύει το κλασσικό καρτούν του Τζέι Γουόρντ, «Ο κος Πίμποντι & Ο Σέρμαν», σε μια 3D κωμική περιπέτεια για όλη την οικογένεια. Ο Κος Πίμποντι είναι επιχειρηματίας, εφευρέτης, επιστήμονας, κάτοχος Νόμπελ, γευσιγνώστης, δύο φορές Ολυμπιονίκης και ιδιοφυία…. Τυγχάνει όμως να είναι και σκύλος! Χρησιμοποιώντας την εξυπνότερη εφεύρεση του, την μηχανή του ΧΡΟΝΟΑΥΓΟΥ, ο κος Πίμποντι και ο υιοθετημένος γιος του Σέρμαν μεταφέρονται πίσω στο χρόνο για να ζήσουν, από πρώτο χέρι, κάποια κοσμοϊστορικά γεγονότα, παρέα με μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες όλων των εποχών. Όταν όμως ο Σέρμαν παραβαίνει τους κανόνες μετακίνησης στο χρόνο, οι δυο ήρωες ξεκινούν μια κούρσα αποκατάστασης της ιστορίας και σωτηρίας του μέλλοντος, ενώ ο κος Πίμποντι θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη απ’ όλες τις προκλήσεις που συνάντησε ποτέ – αυτή του να είναι γονιός.

Σκηνοθεσία: Ρομπ Μίνκοφ
Πρωταγωνιστούν: Χριστόδουλος Στυλιανού (Mr. Peabody), Νατάσα Ασίκη (Ms. Grunion), Μαρία Ζερβού (Patty), Θανάσης Κουρλαμπάς (Paul), Στεφανία Χούγια (Penny), Αρσένιος Χαλκιόπουλος (Sherman)

Κινηματογραφική Λέσχη Ορφέα
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 19:00 & 21:30

Η Τέλεια Ομορφιά

105

Ένας κυνικός συγγραφέας που μόλις έχει κλείσει τα 65 του χρόνια, σύμβολο της ρωμαϊκής κοσμικής ζωής, περιπλανιέται στην αγαπημένη του ιταλική πρωτεύουσα αντιμέτωπος με το δικό του αλλά και το δικό της παρελθόν.

Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Κάρλο Βερντόνε, Σαμπρίνα Φερίλι

Προηγουμενο αρθρο
Αποτελέσματα Εκλογών στο Σύλλογο Εφοριακών Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας
Επομενο αρθρο
H Ελισάβετ Γεωργάκη από τη Λευκάδα στο διαγωνισμό ομορφιάς Miss Intercontinental 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.