HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟι λάθος χειρισμοί

Οι λάθος χειρισμοί

Οι λάθος χειρισμοί που προηγήθηκαν και ακολούθησαν το πρώτο ταξίδι του Δημάρχου κ. Καλού στην Ιαπωνία, έγιναν αφορμή να δημιουργηθεί μια αχρείαστη ένταση που αποπροσανατόλισε το θέμα.

Σημειώνουμε,   οι 9 στους 10 δημότες, διαχρονικά, είναι εκ προοιμίου καχύποπτοι στα ταξίδια των αιρετών στις πολλές αδελφοποιημένες με την Λευκάδα πόλεις. Τα θεωρούν ταξιδάκια αναψυχής. Επίσης σε ανάλογες με την τωρινή περιπτώσεις, έχει τεθεί το θέμα της σκοπιμότητας αλλά και της χρησιμότητας μιας πληθώρας αδελφοποιήσεων που έχουν προηγηθεί, σε εποχές που ανά την Ελλάδα ήταν μόδα οι αδελφοποιήσεις. Από το 1987 που έγινε η πρώτη αδελφοποίηση με την πόλη Σιντζούκου της Ιαπωνίας μέχρι σήμερα, έχουν προστεθεί άλλες 11 πόλεις!

Ο πρώτος λάθος χειρισμός από την μεριά του Δημάρχου ήταν πως δεν ανακοίνωσε ο ίδιος το ταξίδι του στην Ιαπωνία. Όταν ο δήμαρχος ταξιδεύει για τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι ιδιώτης, είναι ο ανώτατος άρχοντας της πόλης και εκπροσωπεί όλο το νησί. Άρα η μυστικότητα και η ανακοίνωση εκ των υστέρων της επίσκεψης, ήταν λάθος.  Μάλιστα, ενώ ανακοινώθηκε πως ο δήμαρχος δεν θα δεχόταν το κοινό, (τις μέρες του ταξιδιού), λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων και πάλι δεν ανακοινώθηκε ο λόγος. Το ίδιο έγινε και για το άλλο ταξίδι, τέτοιου σκοπού, που προηγήθηκε, αυτό του αντιδημάρχου κ. Ζουριδάκη.

Το ίδιο λάθος ήταν και η απόκρυψη του γεγονότος, ότι ο δήμαρχος συνοδεύονταν από την σύζυγο του. Έτσι στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον Δήμο στην επιστροφή, δεν γίνεται λόγος για την παρουσία της συζύγου του δημάρχου στην Ιαπωνία, ενώ την ίδια στιγμή οι φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, τους έδειχναν μαζί με Ιάπωνες αξιωματούχους.

Συνηθίζεται οι σύζυγοι των δημοσίων προσώπων να παρευρίσκονται σε επίσημες εκδηλώσεις στο πλευρό των συζύγων τους. Αυτό δεν είναι ούτε μεμπτό ούτε πρωτοφανές. Η παρουσία μάλιστα της συζύγου του δημάρχου, μιας αξιόλογης γυναίκας, μόνο θετικές εντυπώσεις θα μπορούσε να προκαλέσει.

Ούτε κανένας θα μπορούσε να σκεφτεί πως η σύζυγος του δημάρχου θα έκανε χρήση κονδυλίων του Δήμου για το ταξίδι. Τόσο αυτή όσο και ο δήμαρχος είναι άνθρωποι έντιμοι και κυρίως «χορτάτοι».

Όποιος λοιπόν από το επιτελείο του δημάρχου είχε την φαεινή ιδέα της μυστικοπάθειας, δημιούργησε θέμα όχι οικονομικό, αλλά ηθικό. Όταν ο δήμαρχος ταξιδεύει στο εξωτερικό εκπροσωπώντας όλους μας, οφείλει να ενημερώνει εκ των προτέρων και πλήρως τους δημότες. Η κατά συρροή απόκρυψη γεννά αχρείαστες καχυποψίες.

Και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κάποτε να γίνει αυτή η συζήτηση και η αποτίμηση της προσφοράς της πληθώρας των αδελφοποιήσεων. Μην ξεχνάμε, ξεκίνησαν σε καιρούς ευμάρειας και μπόλικου δανεικού χρήματος. Οι εποχές άλλαξαν όχι μόνο οικονομικά…

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσληψη ειδικού συμβούλου -πολιτικού Μηχανικού- από τον Δήμο Μεγανησίου
Επομενο αρθρο
Νέες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.