HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟι πρώτες δράσεις του «Δεκαημέρου Αγάπης και Προσφοράς»

Οι πρώτες δράσεις του «Δεκαημέρου Αγάπης και Προσφοράς»

Οι πρώτες δράσεις του «Δεκαημέρου Αγάπης και Προσφοράς» σε Λευκάδα, Άγιο Πέτρο και Νυδρί

logo_10hmero
Με ικανοποιητική συμμετοχή μικρών και μεγάλων υλοποιήθηκαν ήδη οι πρώτες δράσεις του «Δεκαημέρου Αγάπης και Προσφοράς», που διοργανώνει από 6 έως 15 Νοεμβρίου 2015 το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας, σε μια προσπάθεια να μη λείψουν από το λεξιλόγιό μας έννοιες και αξίες υψηλές, όπως η ΑΓΑΠΗ, η ΠΡΟΣΦΟΡΑ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ, που μας καλεί ο Χριστός μας να έχουμε στην πρώτη θέση της σκέψης, της καρδιάς και της πράξης μας.

Έτσι, το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2015 στην «Καταφυγή» προβλήθηκε σε σαράντα περίπου παιδιά Δημοτικού η ρωσική ταινία «Η επίσκεψη του Χριστού». Σύμφωνα με την αφήγηση, μια «ευσεβής» γυναίκα περιμένει από το πρωί να την επισκεφθεί ο Χριστός στο φτωχικό της. Αντί για Εκείνον όμως, την επισκέπτεται ένα παιδάκι κυνηγημένο, ένας αλκοολικός ζητιάνος και μια κατατρεγμένη μητέρα με το παιδάκι της. Τους αποδιώχνει κι εκείνη. Ο Χριστός όμως της εξηγεί στη βραδινή της προσευχή ότι τρεις φορές την επισκέφθηκε, μα εκείνη Τον έδιωξε… Με έκπληξη τελικά συνειδητοποιεί ότι ο Χριστός επισκέφθηκε το Βασιλάκη, ένα φτωχό παιδάκι, με ανοιχτή την πόρτα της καρδιάς και του σπιτιού του σε όποιον έχει ανάγκη. Στη συνέχεια, ζωγράφισαν σκηνές από την ταινία που τους έκαναν εντύπωση και συζήτησαν για τα μηνύματα που πήραν. Την ταινία είδε μαζί με τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος, ο οποίος συνομίλησε πατρικά μαζί τους και μοίρασε αναμνηστικά και κεράσματα σε όλους.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, προβλήθηκε το ντοκυμανταίρ των Νίκου Καββαδά και Δημήτρη Σολδάτου, «Fritz Berger: Ο φωτογράφος των αναμνήσεων», με θέμα την ανθρωπιστική αποστολή Ελβετών και Ολλανδών τη δεκαετία 1962 – 1972 στα χωριά της Νότιας Λευκάδας. Αξιοποιώντας φωτογραφίες και κινηματογραφικές λήψεις της εποχής, μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την ευεργετική δράση της ομάδας, καθώς και υλικό από την επιστροφή του «Ρίκου» δεκαετίες αργότερα στην περιοχή συνθέτουν μια εξαιρετική κινηματογραφική επαλήθευση του «μακάριοι οι ελεήμονες ότι αυτοί ελεηθήσονται».

Στην πρωινή προβολή, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Πέτρου, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Μαραντοχωρίου και Βασιλικής, έδωσαν το παρών δεκάδες κάτοικοι ης περιοχής, μεγάλοι και μικροί, με την παρουσία της θεια – Ακριβής, άτυπης πρωταγωνίστριας του ντοκυμανταίρ με το θυμόσοφο λόγο της, να ξεχωρίζει και να συγκινεί.

Το απόγευμα, στο Κέντρο Νεότητας της ενορίας Νυδριού και περιχώρων, δίπλα στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, περίπου σαράντα παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου και ενήλικες παρακολούθησαν το ντοκυμανταίρ και αποκόμισαν μηνύματα διδακτικά, με πρώτο απ’ όλα ότι «τα λεφτά δεν κάνουνε τον άνθρωπο…»
Οι δράσεις συνεχίζονται με τη συμμετοχή σχολικών ομάδων.

Λευκάδα, 10 Νοεμβρίου 2015

Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης

Προηγουμενο αρθρο
Έναρξη δημοτικού κινηματογράφου «Απόλλων» με την ταινία «Έβερεστ»
Επομενο αρθρο
Επιμελητήριο Λευκάδας: Υλοποίηση ημερίδας για κόκκινα δάνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.