HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΟι πρώτοι κολυμβητές έκαναν δειλά την εμφάνιση τους στην παραλία στο Κάστρο, εν μέσω άμμου

Οι πρώτοι κολυμβητές έκαναν δειλά την εμφάνιση τους στην παραλία στο Κάστρο, εν μέσω άμμου

IMG_2227

Είμαι κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι, μόνιμη κολυμβήτρια της παραλίας του Κάστρου για πάνω από είκοσι χρόνια. Ο καιρός ζέστανε, έτσι σήμερα έκανα την πρώτη μου επίσκεψη στην παραλία, μόνο για ανίχνευση εδάφους, μετά τις αλλαγές που έχει φέρει η τεράστια ποσότητα της άμμου. που έχει αποθηκευτεί στην παραλία.

IMG_2234

Όλοι εμείς, ντόπιοι και ξένοι θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στη θάλασσα. Οι σημερινοί ελάχιστοι θαμώνες της παραλίας είχαν αφήσει τ’ αυτοκίνητα τους στο δρόμο, μετά την περίφραξη. Όταν όμως ο κόσμος αυξηθεί θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης των αυτοκινήτων.Μέχρι πέρυσι μπορούσαμε να κολυμπήσουμε και σε μια ώρα να επιστέψουμε στο σπίτι μας. Αν δεν γίνει κάτι, στο προσεχές διάστημα, το κολύμπι για όλους τους κατοίκους της πόλης θα γίνει μια χρονοβόρα περιπέτεια.

IMG_2255

Περπάτησα και μέχρι την αμμόγλωσσα. Φτάνοντας αποχωρούσε ήδη ο πρώτος κολυμβητής και κατέφθανε ο δεύτερος. Και οι δυο είναι φανατικοί κολυμβητές της αμμόγλωσας. Δεν ξέρω αν ήταν οφθαλμαπάτη, ή ο φόβος ότι δεν θα ξαναδούμε την περιοχή όπως την ξέραμε, αλλά τα νερά σήμερα μου φάνηκαν διάφανα, γάργαρα και πεντακάθαρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

IMG_2247

Με χαρά είδα ότι έχουν μεταφέρει μεγάλα βράχια και έχουν κλείσει ένα μικρό κομμάτι θάλασσας, δημιουργώντας έναν κολπίσκο. Ίσως αυτός να παραμείνει και μετά την ολοκλήρωση του έργου, αφού όπως μας έχουν δηλώσει θα παραμείνει ένα κομμάτι της αμμόγλωσσας.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Πώς θα ψηφίσουμε την Κυριακή
Επομενο αρθρο
Ελλάδα όνειρο σκοτεινό και αξεδιάλυτο, χώρα μου άγνωστη και ξένη...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.