HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟι τρεις «ιππότες» του Κάστρου της Αγίας Μαύρας

Οι τρεις «ιππότες» του Κάστρου της Αγίας Μαύρας

Στη φωτογραφία που παρουσιάζουμε εικονίζονται από αριστερά η Ευφροσύνη Χαλικιοπούλου, ο Νίκος Βαγενάς και ο Μάρκος Σφέτσας. Και οι τρεις βρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο στην παρουσίαση του Βιβλίου του Δημήτρη Τσερέ: «Το οθωμανικό υδραγωγείο της Αγίας Μαύρας».

Η φωτογραφία έχει μεγάλη σημειολογία ως προς τη σχέση που συνδέει τα εικονιζόμενα πρόσωπα. Η Ευφροσύνη και ο Μάρκος δεν αγκαλιάστηκαν με το Νίκο για τη φωτογράφηση. Το σμίξιμό τους ήταν αυθόρμητο. Τους συνδέει κάτι μονιμότερο, η αγάπη τους για το Κάστρο της Αγίας Μαύρας.

Ο Νίκος Βαγενάς αφιέρωσε πολλά χρόνια από τη ζωή του στη μελέτη του Κάστρου και μας προσέφερε το μοναδικό στο είδος του βιβλίο: «Το κάστρο της Αγίας Μαύρας (1300-1977)», που παρουσιάζει ανάγλυφα την ιστορία του Κάστρου όπως διαμορφώθηκε στο πέρασμα των αιώνων.

Η Ευφροσύνη Χαλικιοπούλου δουλεύει στην αρχαιολογική υπηρεσία. Βρίσκεται κάθε μέρα στη θέση της μέσα στο Κάστρο, είναι ο φρουρός και φύλακάς του. Το γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή. Είναι επίσης και ερασιτέχνης φωτογράφος. Μέσα από τις εικόνες της για το Κάστρο δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον της που ξεπερνούν τις απλές επαγγελματικές υποχρεώσεις της.

Ο Μάρκος Σφέτσας βασισμένος πάνω στο βιβλίο του Νίκου Βαγενά έγραψε το βιβλίο: «Συνοπτική Ιστορία του Κάστρου της Αγίας Μαύρας – Οδηγός για τον επισκέπτη» και ένα εκπληκτικό βίντεο με τρισδιάστατες εικόνες.

Δυο γενιές Λευκαδίων με κοινή συνισταμένη το Κάστρο της Αγίας Μαύρας. Ο σεμνός και ακούραστος Νίκος Βαγενάς έχει μεταδώσει και στους δυο νεαρούς την αγάπη του για το κάστρο. Στο πρόσωπό τους βρήκε άξιους συνεχιστές.

Προηγουμενο αρθρο
Eurowings: Νέες συνδέσεις με Πρέβεζα και Καλαμάτα
Επομενο αρθρο
Σάββατο του Λαζάρου παραμονή των Βαΐων...

1 Σχόλιο

  1. Άγνωστος
    8 Απριλίου 2017 at 01:39 — Απάντηση

    Η “πριγκιπέσσα” του Κάστρου που λέει και η κοινή μας φίλη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.