HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟι Τσουκαλάδες τίμησαν τον μπασκετμπολίστα Δημήτρη Βεργίνη

Οι Τσουκαλάδες τίμησαν τον μπασκετμπολίστα Δημήτρη Βεργίνη

Πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ της Δόξας Λευκάδας με τον Απόλλωνα Πατρών που έγινε στο κλειστό γήπεδο της Λευκάδας σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου, βραβεύτηκε ο παίχτης της ομάδας των Πατρών Δημήτρης Βεργίνης, Λευκαδίτης στην καταγωγή. Το τοπικό συμβούλιο Τσουκαλάδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο αθλητικός Όμιλος «Αναγέννηση» βράβευσαν τον παίχτη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Την απονομή της πλακέτας έκανε ο Ξενοφών Βεργίνης

Ο Δημήτρης Βεργίνης, γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1987 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ύψος 1,91 μέτρα και αγωνίζεται στις θέσεις Point Guard και Shooting Guard.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα στις ακαδημίες «Αστέρια Πανοράματος» Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη νεανική ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια την περίοδο 2004-05. Την αγωνιστική περίοδο 2005-06, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Τα έτη 2006 και 2007 συμμετείχε στην Ομάδα Ελπίδων Βορρά του ελληνικού All-Star Game, λαμβάνοντας τον τίτλο του MVP στην πρώτη από αυτές. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε μέχρι και την περίοδο 2007-08, διατελώντας παράλληλα αρχηγός της, ο νεαρότερος στην ιστορία της Α1 Εθνικής.

Την περίοδο 2008-09 μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ομάδα στην οποία παρέμεινε για δύο χρόνια. Με τους «πράσινους» πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Triple Crown την περίοδο 2008-09 (Πρωτάθλημα Ελλάδος, Κύπελλο Ελλάδος, EuroLeague), ενώ στη δεύτερη θητεία του ένα ακόμη Πρωτάθλημα Ελλάδος. Το 2010-11 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, φορώντας αυτή τη φορά τα χρώματα του Άρη, στον οποίο επίσης παρέμεινε για μια διετία, αγωνιζόμενος και στο EuroCup του 2011-12. Στην αρχή της πορείας του στην ομάδα υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί πόδι με αποτέλεσμα να μείνει εκτός γηπέδων για μεγάλο διάστημα.

Τον Αύγουστο του 2012 ανακοινώθηκε η συμμετοχη του στην ισπανική Μπιλμπάο, Τον Οκτώβριο, ωστόσο, η ομάδα τον άφησε ελεύθερο λόγω των περιορισμένων οικονομικών της. Τελευταία αγωνίζεται με τον Απόλλωνα Πατρών.

Φορώντας το εθνόσημο, ο Βεργίνης έχει λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του 2003 στη Μαδρίτη, στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εφήβων του 2004 και 2005 στη Σαραγόσα και το Βελιγράδι αντίστοιχα, καθώς και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών του 2006 και 2007 στη Σμύρνη και τη Νόβα Γκόριτσα αντίστοιχα.

Πατέρας του Δημήτρη Βεργίνη, είναι ο Γιάννης Βεργίνης, οικονομολόγος, επιχειρηματίας και πολιτευτής, αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αλλά και επί εικοσαετία καλαθοσφαιριστής της Αναγέννησης Θεσσαλονίκης. Ο αδερφός του, Κωνσταντίνος, έμπορος στο επάγγελμα, ήταν επίσης ερασιτέχνης καλαθοσφαιριστής και αρχηγός της ομάδος του Κολλεγίου Ανατόλια. Ο ίδιος ο Δημήτρης, παράλληλα με το μπάσκετ, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Προηγουμενο αρθρο
Βραδιά ποίησης στην Αθήνα με την συμμετοχή πολλών Λευκαδίων
Επομενο αρθρο
Η Νίκη επικράτησε με 97-65 της Τερψιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.