HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟι Lefkas Randonneurs διοργανώνουν ποδηλατική διαδρομή (200 km) στη Λευκάδα

Οι Lefkas Randonneurs διοργανώνουν ποδηλατική διαδρομή (200 km) στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ BREVET ΛΕΥΚΑΔΑΣ 200 km

Ημερομηνία πραγματοποίησης : 2019 Μαρτίου 09 και ώρα 07:00

« …Λευκάδα… η Ομηρική Ιθάκη …. Το Στεριανό Νησί ….. »

Για 3η συνεχή χρονιά και φέτος οι Lefkas Randonneurs θα υλοποιήσουν στο Νησί της Λευκάδας και στη γείτονα Αιτωλοακαρνανία, τη διοργάνωση ποδηλατική διαδρομή ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα – Brevet – διακοσίων χιλιομέτρων (200 km) που από το καλοκαίρι έχουν χαράξει και η οποία έχει πιστοποιηθεί από την Γαλλική AUDAX – Audax Club Parisien ( HYPERLINK “http://www.audax-club-parisien.com/EN/” http://www.audax-club-parisien.com/EN/ ) επίσης για 3η συνεχή χρονιά.

Η Δοκιμασία αυτή είναι ένα Brevet 200 km ( βλέπε για περισσότερες πληροφορίες HYPERLINK “http://www.brevets.gr” www.brevets.gr) και φέρει για φέτος την ονομασία :

“ …Λευκάδα …το Στεριανό Νησί” – Νυδρί Λευκάδας

Η όλη διοργάνωση στηρίζεται στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και στην ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΧΟΡΗΓΙΑ των ντόπιων Λευκαδιτών και Μη.

Σας προσκαλούμε λοιπό το Σάββατο 2 μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα 9 Μάρτη 2019 , ώστε να συνδυάσετε την άθλησή σας με ένα τριήμερο διασκέδασης με την Οικογένειά σας ή και με Φίλους.

Το Σάββατο με τον τερματισμό στο Νυδρί θα εξελίσσεται από τις 17:00 και μέχρι τις 18:30 περίπου τοπικό καρναβάλι.

Την Κυριακή το απόγευμα 17:00 θα γίνει παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στη Χώρα (μέσα στην πόλη της Λευκάδας).

….και γιατί όχι την Καθαρά Δευτέρα σε πολλά σημεία της Λευκάδας μπορείτε να απολαύσετε τα Κούλουμα και το πέταγμα του Χαρταετού.

Στη σελίδα μας για το Brevet ( HYPERLINK “http://diastasi.gr/athletism/” http://diastasi.gr/athletism/ ) μπορείτε να βρείτε τηλέφωνα για κρατήσεις δωματίων σε οικονομικότερες τιμές για το συγκεκριμένο τριήμερο .

Όπως πέρυσι και προ πέρυσι έτσι και φέτος τη διοργάνωση στηρίζει ο Α.Σ. ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ Λευκάδας.

….TONIZOYME ότι …ΨΥΧΗ της διοργάνωσης είναι οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας και οι ΧΟΡΗΓΟΙ μας τους οποίους ευχαριστούμε θερμά τόσο για πέρυσι και προ πέρυσι όσο και για φέτος.

Πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
HYPERLINK “http://diastasi.gr/athletism/” http://diastasi.gr/athletism/

Λοιπόν έρθετε ή όχι …στο Στεριανό Νησί μας ….. σας ευχόμαστε από την ….. ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ! ! !

για τους Lefkas Randonneurs
Γαζής Απόστολος-Γεράσιμος
Περισσότερες πληροφορίες
…..

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ BREVET ΛΕΥΚΑΔΑΣ 200 km

Η διαδρομή ξεκινά όπως και τις προηγούμενες 2 χρονιές από το Νυδρί Λευκάδας που βρίσκεται στα Ανατολικά του νησιού και στο κέντρο. Κατευθυνόμαστε Νότια περνά από το χωριό Βλυχό και στη συνέχεια (στα 4,2 km) αρχίζουμε να ανηφορίζουμε ακολουθώντας τον κεντρικό οδικό άξονα και στα 9,7 km φθάνοντας στη διασταύρωση προς Σύβρο στρίβουμε δεξιά και στα 15 km έχουμε φθάσει στο Σύβρο.

Από εκεί συνεχίζουμε κατηφορίζοντας προς το χωριό Βασιλική όπου βρίσκεται στα 22 km από την εκκίνηση. Συνεχίζουμε μέχρι τον οικισμό Πόντι στα 23,25 km όπου και κάνουμε αναστροφή. Στην επιστροφή περνάμε ΜΕΣΑ από το χωριό Βασιλική (25,4 km) και συνεχίζοντας περνά από τα χωριά Κοντάραινα (29,0 km) και Μαραντοχώρι (30,8 km). Στα 35,80 km ξεκορφίζοντας φθάνουμε στη διασταύρωση που πάει για το χωριό Σύβρος με τη διαφορά ότι τώρα κατευθυνόμαστε προς το Βλυχό 42 km κατόπιν στα 45,5 km φθάνουμε στο κέντρο του Νυδρίου.

Από εκεί και μετά περνάμε από τα χωριά Περιγιάλι (47,5 km), Νικιάνα (52,5 km), Λυγιά (56,0 km), Καρυώτες (57,5 km) και φθάνουμε στη Λευκάδα (61,5 km) όπου υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας. Περνάμε την πλωτή Γέφυρα Λευκάδας Άγια Μαύρα και φθάνουμε στα 72 km στο χωριό Άγιος Νικόλαος Αιτωλοακαρνανίας.

Συνεχίζοντας στα 77 km συναντούμε ένα βενζινάδικο (AEGEAN) εκεί υπάρχει μια διασταύρωση (διασταύρωση Αγίου Κωνσταντίνου) όπου στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση προς το χωριό Πάλαιρος (στο δρόμο αυτόν προσοχή πιθανόν να συναντήσουμε σκυλιά). Στα 81 km στη διασταύρωση στρίβουμε πάλι δεξιά προς Πάλαιρο στην οποία φθάνουμε στα 90 km ενώ στα 91,7 km φθάνουμε στην όμορφη παραλία – λιμανάκι της Παλαίρου.

Από εκεί συνεχίζουμε νότια και κάπου στα 109 km με 110 km βρισκόμαστε απέναντι από το νησάκι Κάλαμος και μέσα στο παραθαλάσσιο ψαροχώρι Μύτικας όπου είναι και το σημείο ελέγχου – Control-Point. Κάνοντας πραγματικά το γύρο του χωριού Μύτικας ξεκινάμε για την επιστροφή.

Περνώντας πάλι από την Πάλαιρο στα 129 km συνεχίζουμε με προορισμό την Βόνιτσα στα 145,5 km και από εκεί προχωρούμε προς το Αεροδρόμιο του Ακτίου 159 km όπου και κάνοντας αναστροφή επιστρέφουμε και στο 163,7 km στρίβουμε δεξιά σε μικρότερο και με πολύ λιγότερη κυκλοφορία ασφαλτοστρωμένο μικρό δρόμο που μας οδηγεί στο χωριό Άγιος Νικόλαος 169 km.

Από εκεί φθάνουμε στην πλωτή Γέφυρα Λευκάδας Άγια Μαύρα 178 km. ΑΜΕΣΩΣ αφού βγούμε από τη γέφυρα στρίβουμε δεξιά και κάνουμε αριστερόστροφα το γύρο της Λιμνοθάλασσας της Λευκάδας.

Φθάνουμε στη Λευκάδα 185 km και από εκεί συνεχίζουμε για Τερματισμό προς το Νυδρί 202 km Παραδοσιακό Καφενείο η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ το οποίο ανοίγει ΜΟΝΟ για τη διοργάνωση του Brevet, δίπλα ακριβώς από το Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ.

για τους Lefkas Randonneurs
Γαζής Απόστολος-Γεράσιμος

Προηγουμενο αρθρο
Πρόκριση μαθητικού συγκροτήματος Μουσικού Σχολείου στην επόμενη φάση του Schoolwave Festival
Επομενο αρθρο
Τοποθετήθηκαν σκαλωσιές στην εκκλησία του Αγίου Μηνά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.