HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Στα τμήματα της Αττικής η διαφορά των δύο μονομάχων είναι πάνω από 10 μονάδες και αυτό το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε το όνομα του νικητή.

Με την ενσωμάτωση στο 75,02%:

Μητσοτάκης: 51,6%

Μεϊμαράκης 48,4%

Ο κ. Μεϊμαράκης συντάσσει αυτή τη στιγμή επιστολή για να συγχαρεί τον συνυποψήφιό του και νέο πρόεδρο της ΝΔ ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στον νικητή των εκλογών για να τον συγχαρεί.

Βαριά ήττα του καραμανλικού μπλοκ

Η προβλεπόμενη μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη -η οποία αποτελεί ανατροπή για πολλούς αναλυτές-αποτελεί βαριά ήττα για το καραμανλικό μπλοκ, το οποίο είχε σύσσωμο συνταχθεί πίσω από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η υποψηφιότητα του Κυριάκου είχε πάρει κινηματικά χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και σηματοδοτούσε την ανανέωση στη ΝΔ.

Η εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ θα βάλει, έτσι, τέλος στην ιδιότυπη συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλή, η οποία κυοφορήθηκε με μυστικές επαφές και τηλεφωνήματα, όπως επιβεβαίωσαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Κατά τον ίδιο τρόπο, η εκλογή Μητσοτάκη θα περιορίσει τον ρόλο του «καραμανλικού» προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος είχε επιστρατευθεί υπέρ του κ. Μεϊμαράκη και έκανε επαφές και τηλεφωνήματα για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.

Η ανεπίσημη εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα από την πλευρά Μητσοτάκη είναι:

Μητσοτάκης 53%

Μεϊμαράκης 47%

Τη νίκη στον κ. Μητσοτάκη έχουν δώσει, σύμφωνα με τους επιτελείς του, η Α και Β Θεσσαλονίκης και Λάρισα-Αττική.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ακριβά μου ερείπια [Β΄Μέρος]
Επομενο αρθρο
Η λιμνοθάλασσα της Λευκάδας όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.