HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες του Κ΄ Συμποσίου της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Κ΄ Συμποσίου της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (1/8) οι εργασίες του διήμερου συμποσίου της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου. Το θέμα που απασχόλησε τις εργασίες του φετινού συμποσίου ήταν «Αλλαγές κυριαρχιών, ρήξεις και νέοι θεσμοί στα Επτάνησα από το 1797 έως το 1915».

(Η επτανησιακή ιστορική περίοδος από το 1 797 έως το 1815, η λεγόμενη «Μεταβατική» ορίζεται από την κατάλυση της Βενετοκρατίας από τους Γάλλους Δημοκρατικούς, στα μέσο του 1897, μέχρι το πέρασμα στην Αγγλική Προστασία το 1815.)

Στη χτεσινή πρώτη μέρα του συμποσίου έλαβαν χώρα οι τοποθετήσεις του Δρ της Ιστορίας κ. Άγγελου Χόρτη, του καθηγητή του συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκου Αλιβιζάτου και του Ιστορικού και Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος ερευνών κ. Τριαντάφυλλου Σκλαβενίτη.

Στη σημερινή δεύτερη μέρα του συμποσίου παρακολουθήσαμε τις τοποθετήσεις των: Σεβαστής Λάζαρη με θέμα «Οικονομικές αλλαγές και προσαρμογές», Χριστίνας Παπακώστα με θέμα «Επτάνησα και Αλή Πασάς», Δημήτρη Τσερέ με θέμα «Εκπαιδευτικοί και πολιτισμικοί αναβαθμοί». Την προγραμματισμένη τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Αρβανιτάκη με θέμα «Η πατρίδα, οι πολίτες και οι πατριώτες: ιστορικές αλλαγές και εννοιολογικές διαφοροποιήσεις στην εποχή της μετάβασης» διάβασε ο κ. Ροζάκης λόγω αδυναμίας του κ. Αρβανιτάκη να παρευρεθει.

Οι εργασίες του συμποσίου ολοκληρώθηκαν με την απονομή βραβείου στον αριστεύσαντα μαθητή των Λυκείων της Λευκάδας.

Τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε αρκετές από τις εργασίες των συμμετεχόντων στο συμπόσιο.

Προηγουμενο αρθρο
Ηλίας Μήτσουρας: Ο αριστούχος μαθητής όλων των Σχολείων της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Πανηγυρική επανεμφάνιση της Μαντολινάτας του Ορφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.